VBScript

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
thumb

VBScript utawa asrin mau Visual Basic Scripting Edition ya iku wangun basa skrip kang ana diinterpretasikake minangka dieksekusi uga dikembangake déning Microsoft Corporation wiwit taun 1996 kang asring dimigunakake kanggo pagumbaranan web Internet Explorer (uga bisa digunakaké minangka versi Internet Explorer 3.0). VBScript arupa wangun basa skrip turunan saka basa pamrograman Visual Basic for Applications (VBA) kang dimupanggatake déning Microsoft Office lan jinisé platform pangembangan kang kacipta déning Microsoft liyané.