CD-ROM

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Jujug: pandhu arah, pados
CD-ROM

CD-ROM punika singaktan saking Basa Inggris compact Disc -Read Only Memory wonten ing basa Indonesia CD Memori baca saja inggih punika cakram padat saking jinising cakram optik (Optical disc) ingkang saged nyimpen data. Ukuran data ingkang saged kasimpen sapunika dumugi 700 Mb.

CD-ROM asipat "maos kemawon" inggih punika namung saged kawaos ananing boten saged dipunserati. Supados saged maos isining CD-ROM, piranti utama ingkang dipunbetahaken inggih punika kandar CD. Miturut pangembangan jaman CD-ROM sapunika wonten ingkang saged dipunserati malih (Re-Write/Rw) ingakng langkung kawentar kanthi sebutan CD-RW [1].

Cathetan suku[sunting | besut sumber]

  1. ^ [1], CD-ROM - Indonesia (dipun-akses tanggal 15 Oktober 2012)

Delengen uga[sunting | besut sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=CD-ROM&oldid=995742"