RAM

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
RAM - Random Access Memory

RAM menika singkatan saking Basa Inggris Random Access Memory. Menawi wonten ing Basa Indonesia Memori Aksès Acak inggih menika piranti kasar utawi hardware komputer ingkang kalebet media kanggé nyimpen ingkang isinipun saged dipun-akses wonten ing wekdal ingkang tetep . Boten nggatosaken papanipun data wonten ing memori kasebut. Menika walikan kaliyan piranti memori ingkang uru kadosta tape magnetic, disk lan drum. Awit gerakan mekanikal saking media panyimpenan menika meksa komputer supados ngakses data kanthi urut [1] .

RAM utawi Random Acces Memory menika dipuntepangaken nalika tahun 60'an. Ananging wanci wekdal menika memori semikonduktor dereng kawéntar amargi reginipun ingkang awis sanget. Nalika rumiyin padatanipun kanggé ngginakaken memori utama magnetic.

Perusahaan semi konduktor kados Intel murwakani debutipun kanthi damel utawi produksi RAM mliginipun ingkang jinis DRAM.

padatanipun RAM saged dipunserat saha dipunwaos, walikan kaliyan ROM singkatan saking Read Only Memory. Limrahipun Ram dipunginakaken kangge nyimpen data primer (memori utama) wonten ing komputer supados dipunginakaken kanggé ngéwahi informaasi kanthi aktif ananing namung pinten piranti ingkang nganggé jinising RAM kanggé nyimpen data sekundèr jangka ingkang langkung dangu.

Ananging wonten ugi ingkang gadhah pamanggih bilih ROM Read Only Memory menika wujud sanesipun saking RAM RAndom Access memory. Amargi sifatipun ingkang sajatosipun ugi Random Access kados SRAM utawi DRAM. Namung proses panyeratan wonten ing ROM menika mbetahaken proses khusus ingkang boten gampil lan fleksibel kados SRAM lan DRAM. Kejawi menika bagéyan saking space address RAM (memori utama) saking sistem ingkang dipun-peta dhateng satunggal utawi kalih chip ROM .

Jinising RAM[sunting | sunting sumber]

  • DRAM : Dynamic RAM menika memori chip ingkang kaginakaken wonten ing memori utama komputer. DRAM kagungan jarakter ingkang kedah terus dipunrefresh kanthi pulsa listrik kangge nahan data ingkang kasimpen ing chip[2].
  • SRAM : Static RAM menika chip ingkang kaginakaken minangka memori cache. SRAM langkung cepet tinimbang DRAM [2].
  • EDO RAM : mmemori jinis menika saged nyimpen lan mendhet isi memori kanthi simultan. Jinis memori menika kathah nggantos primary memori ingkang wonten ing PC rumiyin inggih menika (FPM|Fast Page Memory) RAM.
  • SDRAM : Synchronous DRAM menika DRAM ingkang saged ngoperasi kanthi sinkronisasi kaliyan bus memori. Kanthi 168 pin lan 2 notch [2]
  • RDRAM : kanthi 232 pin, wonten sistem penyejuk khas lan kaginakaken wonten ing komputer dangu (1999, 2000)
  • NV-RAM
  • VGRAM [3] .

Produsèn peringkat inggil RAM[sunting | sunting sumber]


Cathetan suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ [1], RAM (dipunakses tanggal 31 Oktober 2012)
  2. ^ a b c [2], (id)http://www.belajarpc.info (dipunakses tanggal 29 November 2012)
  3. ^ [3], Tips komputer (dipunakses tanggal 31 Oktober 2012)
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=RAM&oldid=835006"