Samsung

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
Samsung
Logo Samsung.
Jeneng Koréa
Hangul 삼성
Hanja 三星
Alih aksara
Anyar
Samseong
McCune-
Reischauer
Samsŏng

Samsung Group inggih punika salah satunggalipun parusahaan elektronik paling misuwur ugi paling ageng ing jagad donya. Kawiwitan madeg ing tanggal 1 Maret 1938 ing Daegu, Korea, parusahaan punika nduwèni mitra kerja ing 58 nagara ugi anggadahi langkung saking 208.000 pmakarya. Ing taun 2003 pandapatanipun inggih punika saantawis kirang langkung US$101,7 miliar.

Anak parusahaan[besut | besut sumber]

三星的車用LCD
  • Samsung Electronics Co., Ltd.
  • Samsung Motors Co.,Ltd (Renault Samsung Motors yang bekerja sama dengan Renault)
  • Samsung Bank Co.,Ltd
  • Samsung Insurance Co.,Ltd
  • Samsung Heavy Industries Co.,Ltd

Delengen uga[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Samsung&oldid=984138"