Cakram padhet

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
(Dipunpindhah saking Cakram Padhet)
Langsung menyang: pandhu arah, pados
hard disk internal
hard disk eksternal


Cakram padhet wonten ing Basa Indonesia cakram keras ugi wonten ing Basa Inggris kawéntar kanthi sebutan hard disk utawi HDD singkatan saking hard disk drive. Inggih menika salah satunggaling hardware utawi piranti kasar ingkang ginanipun kanggé nyimpen data sekundèr. Hard disk menika gadhah isi piringan magnetis. Hard disk utawi cakram keras menika kacipta sepisan déning insinyur IBM, Reynold Johnson nalika tahun 1956. Hard disk menika ingkang pisanan gadhah 50 piringan kanthi ukuran 2 kaki (0,6 meter) kanthi cepetipun rotasi dumugi 1.200 rpm (rotation per minute) saha kapasitas kanggé nyimpen data 4,4 Mb (Mega Byte). Wonten ing satunggal harddisk gadhah papan ruang alit kados direktori, folder, subdirektori, lan subfolder ingkang dipunkelompokaken adhedhasar fungsi lan kaginakanipun. Wonten ing mriku data-data dipunsimpen [1].

Ananging miturut pangembangan jaman hard disk sakmenika wonten ingkang gadhah ukuran 0,6 cm kanthi kapasitas memori dumugi 750 Gb (Giga Byte). Kapasitas memori harddisk ingkang paling inggil sakmenika inggi menika dumugi 3 TB (Terra Byte) kanthi ukuran limrah 3,5 inci. Menawi dipunbikak katingal mripat hard disk wonten ing pucuk lengen kanthi tuas ingkang nempel wonten piringan ingkang saged muter.

Data ingkang kasimpen wonten ing Hard disk boten badhé ical menawi boten kasambung kaliyan aliran listrik. Wonten ing satunggal hard disk menika padatanipun gadhah langkung saking satunggal piringan kanggé ndamel ageng kapasitas memori data ingkang badhé kasimpen.

Amargi jaman ugi wonten éwah-éwahan sakmenika hard disk tansah sansaya tipis lan alit wujudipun. Ananging bilih wujudipun sansaya alit daya tampung data langkung ageng. Sakmenika ugi hard disk wonten 2 macem inggih menika :

  • Hard disk internal. Inggih menika hard disk ingkang kapasang wonten ing dalem perangkat.
  • Hard disk eksternal. Inggih menika hard disk ingkang kapasang saking njawi perangkat lajeng ngginakaken kabel USB saged ugi firewire.

Komponen panyusun Harddisk[sunting | Owah sumber]

kanthi umum komponen utami ingkang nyusun hardisk inggih menika :

  • Platter utawi piringan ingkang padatanipun kadhapuk saking alumunium ingkang kalapisan kaliyan bahan magnetik.
  • Lengan pamaos. Komponen menika kanggé nyangga head ingkang ginanipun kanggé maos utawi nyerat wonten ing platter [2].

Cathetan suku[sunting | Owah sumber]

  1. ^ [1], Pengertian Hardisk - Anneahira (dipunakses tanggal 31 Oktober 2012)
  2. ^ [2], Info full harddisk (dipunakses tanggal 31 Oktober 2012)
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Cakram_padhet&oldid=942264"