Informasi

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Gambar:WikipediaBinary.jpeg
Informasi kang dinyatakaké sajeroning kodhe ASCII kanggo tembung "Wikipedia"

Informasi iku kawruh kang dijupuk saka pambelajaran, pangalaman, utawa instruksi [1]. Nanging istilah iki duwé akèh makna gumantung kontèksé, lan kanthi umum magepokan karo konsèp kaya makna, kawruh, negentropy, komunikasi, kebenaran, representasi, lan rangsangan mental.

Ètimologi[besut | besut sumber]

Tembung informasi asal saka tembung Basa Prancis kuna informacion (taun 1387) kang dijupuk saka Basa Latin informationem kang tegesé “garis besar, konsèp, idé”. Informasi minangka tembung aran saka informare kang tegesé aktivitas sajeroning “kawruh kang dikomunikasèkaké” [2].

Istilah informasi[besut | besut sumber]

Akèh wong kang migunakaké istilah "era informasi", "masarakat informasi," lan tèknologi informasi, sajeroning babagan èlmu informasi lan èlmu komputer kang kerep disorot, nanging tembung "informasi" kerep dianggo tanpa pertimbangan kang teliti ngenani manéka makna kang ana.

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. ^ American Heritage Dictionary: Information
  2. ^ Online Etymology Dictionary: Information

Informasi