PCI

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Slot PCI

Slot PCI inggih punika Peripheral Component Interconnect utawi manawi wonten ing Basa Indonesia Interkoneksi Komponèn Periferal inggih punika piranti ingkang dipun-desain kanggé ngatur perangkat keras / piranti kasar utawi ingkang langkung kawéntar kaliyan hardware. PCI ugi kalebet bandwidth inggil ingkang populer [1]. Prosesor independent bus punika saged gadhah fungsi dados bus mezzenine utawi bus periferal. Standar bus PCI punika pangembanganipun déning konsorsium PCI Special Interest Group ingkang dipundhapuk déning Intel Corporation lan perusahaan sanèsipun nalika taun 1992. Ancasing dhapukan bus punika inggih kanggé nggantos bus ISA/EISA ingkang sadèrèngipun dipun-ginakaken kanggé komputer IBM PC utawi kompatibel-ipun.

Komputer ingkang dangu ngginakaken slot ISA ingkang kalebet bus ingkang alon (lambat). Awit medalipun PCI kirang langkung taun 1992 dumugi sapunika, bus PCI taksih dipun-ginakaken dumugi medal versi ingkang énggal inggih punika PCI Express. Ing taun 2004 medal PCI Express nggantos Slot AGP ingkang ccepetipun dumugi 80 Gb/detik. Padatanipun Slot PCI lan PCI Express kagungan warna putih lajeng slot AGP warninipun coklat.[2].

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ [1], (id) Ilmu Komputer (dipun-akses tanggal 22 Dhésèmber 2012)
  2. ^ [2], (id) Analisis slot PCI (dipun-akses tanggal 22 Dhésèmber 2012)