PCI

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Slot PCI

Slot PCI inggih punika Peripheral Component Interconnect utawi menawi wonten ing Basa Indonesia Interkoneksi Komponen Periferal inggih punika piranti ingkang dipun-desain kanggé ngatur perangkat keras / piranti kasar utawi ingkang langkung kawéntar kaliyan hardware. PCI ugi kalebet bandwidth inggil ingkang populer [1]. Prosesor independent bus punika saged gadhah fungsi dados bus mezzenine utawi bus periferal. Standar bus PCI punika pangembanganipun déning konsorsium PCI Special Interest Group ingkang dipundhapuk déning Intel Corporation lan perusahaan sanèsipun nalika tahun 1992. Ancasing dhapukan bus punika inggih kanggé nggantos bus ISA/EISA ingkang sakdèrèngipun dipunginakaken kanggé komputer IBM PC utawi kompatibel-ipun.

Komputer ingkang dangu ngginakaken slot ISA ingkang kalebet bus ingkang alon (lambat). Awit medalipun PCI kirang langkung tahun 1992 dumugi sapunika, bus PCI tasih dipunginakaken dumugi medal versi ingkang enggal inggih punika PCI Express. Ing taun 2004 medal PCI Express nggantos Slot AGP ingkang ccepetipun dumugi 80 Gb/detik. Padatanipun Slot PCI lan PCI Express kagungan warna putih lajeng slot AGP warninipun coklat.[2].

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ [1], (id) Ilmu Komputer (dipun-akses tanggal 22 Desember 2012)
  2. ^ [2], (id) Analisis slot PCI (dipun-akses tanggal 22 Desember 2012)
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=PCI&oldid=999828"