Komputer analog

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Jujug: pandhu arah, pados

Komputer Analog inggih punika wastanan ingkang dipun ginakaken kanggé nggambaraken piranti penghitung ingkang makaryan ing level analog. Level analog punika lawan(dual) level digital, level digital punika teganganipun ageng saha alit, ingkang dipun ginakaken wonten ing implementasi bilangan biner. Sacara mendasar komponen elektronik kang dipun ginakaken kanggé inti saking komputer analog punika op-amp operational amplifier. Komputer analog ugi asring dipun wastani minangka komputer kang ngolah data adhedhasar sinyal kang asipat kualitatif, utawi sinyal analog, kanggé ngukur variabel-variabel kados déné voltase, cepeting suanten, resistansi udara, suhu, pengukuran lindhu, lsp. Komputer punika biyasanipun dipun ginakaken kanggé mresentasikaken kadadéan kados déné termometer, radar, kekuatan cahaya, lsp.[1]

Tuladha komputer analog[sunting | besut sumber]

komputer punika dipun ginakaken kangge ngecèk suhu, penghitung aliran BBM ing SPBU, ngukur kekuatan cahaya,lsp.

Kaunggulan komputer analog[sunting | besut sumber]

  • mampu kangge nampi data wonten besaran phisik saha saged ngukur data kasebut tanpa kedah dipun konversikaken sakdéréngipun, saéngga proses saking komputer punika langkung cepet.[2]

Kekirangan komputer analog[sunting | besut sumber]

  • kaunggulan mroses data kirang trep.[3]
  • boten saged mrosés data awujud wilangan.
  • namung mungkasi perkawis kang khusus.

Pangginaan komputer analog[sunting | besut sumber]

komputer analog asring dipun ginakaken ing pengendalian industri kimia, pembangkit listrik, penyulingan minyak, utawi rumah sakit kangge ngamati denyut jantung. Output ingkang dipun kasilaken biyasanipun wonten ing wujud grafik.[4]. Komputer analog ugi kathah dipun ginakaken kangge kagiyatan ilmiyah.[5]

cathethan suku[sunting | besut sumber]

  1. ^ (id)Nami sanés Komputer Analog(dipun unduh 31 oktober 2012)
  2. ^ (id)Kaunggulan Komputer Analog(dipun unduh 31 oktober 2012)
  3. ^ (id)Kekirangan Komputer Analog(dipun unduh 31 oktober 2012)
  4. ^ (id)Pangginaan komputer analog(dipun unduh 31 oktober 2012)
  5. ^ (id)Pangginaan sanés komputer analog(dipun unduh 31 oktober 2012)
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Komputer_analog&oldid=1058534"