Komputer analog

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Komputer Analog inggih punika wastanan ingkang dipun-ginakaken kanggé nggambaraken piranti penghitung ingkang makaryan ing level analog. Level analog punika lawan(dual) level digital, level digital punika teganganipun ageng saha alit, ingkang dipun-ginakaken wonten ing implementasi bilangan biner. Sacara mendasar komponèn elektronik kang dipun-ginakaken kanggé inti saking komputer analog punika op-amp operational amplifier. Komputer analog ugi asring dipunwastani minangka komputer kang ngolah data adhedhasar sinyal kang asipat kualitatif, utawi sinyal analog, kanggé ngukur variabel-variabel kados déné voltase, cepeting swanten, resistansi udara, suhu, pengukuran lindhu, lsp. Komputer punika biyasanipun dipun-ginakaken kanggé mresentasikaken kadadéan kados déné termometer, radar, kekuatan cahya, lsp.[1]

Tuladha komputer analog[besut | besut sumber]

komputer punika dipun-ginakaken kanggé ngecèk suhu, penghitung aliran BBM ing SPBU, ngukur kekuatan cahya,lsp.

Kaunggulan komputer analog[besut | besut sumber]

  • mampu kanggé nampi data wonten besaran phisik saha saged ngukur data kasebut tanpa kedah dipunkonversikaken sakdéréngipun, saéngga prosès saking komputer punika langkung rikat.[2]

Kekirangan komputer analog[besut | besut sumber]

  • kaunggulan mroses data kirang trep.[3]
  • boten saged mrosés data awujud wilangan.
  • namung mungkasi perkawis kang mirunggan.

Pangginaan komputer analog[besut | besut sumber]

komputer analog asring dipun-ginakaken ing pengendalian indhustri kimia, pembangkit listrik, penyulingan lenga, utawi rumah sakit kanggé ngamati denyut jantung. Output ingkang dipunkasilaken biyasanipun wonten ing wujud grafik.[4]. Komputer analog ugi kathah dipun-ginakaken kanggé kagiyatan ilmiyah.[5]

cathethan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ Nami sanés Komputer Analog(dipununduh 31 oktober 2012)
  2. ^ Kaunggulan Komputer Analog(dipununduh 31 oktober 2012)
  3. ^ Kekirangan Komputer Analog(dipununduh 31 oktober 2012)
  4. ^ Pangginaan komputer analog(dipununduh 31 oktober 2012)
  5. ^ Pangginaan sanés komputer analog(dipununduh 31 oktober 2012)