Kanadha

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Canada
Lambang nagara Kanadha
Gendéra Lambang nagara
Sesanti: A Mari Usque Ad Mare
(Latin: "Saka segara menyang segara")
Antem: O Canada
Kutha krajan Ottawa
Kutha paling gedhé Toronto
Basa resmi Inggris, Prancis
Papréntahan Parlementer fedheral
dan monarki konstitusional
Kamardikan
 •  Banyu (%) 8,92%
Cacah jiwa
 •  Rantaman 2005 32.400.000 (37)
 •  Cacah sirah 2001 30.007.094
GDP  (PPP) Rantaman 2005
 •  Gunggung US$1.318 milyar (11)
 •  Per kapita US$32.921 (9)
Valuta Dolar (CAD)
Zona wektu (UTC-3.5 nganti -8)
 •  Mangsa Panas (DST)  (UTC-2.5 nganti -7)
Kodhé bèl 1
TLD Internèt .ca
Map Kanada.

Kanada iku nagara kang dunungé paling lor ing Amérika Lèr. Minangka nagara federasi saka 10 propinsi lan 3 teritori kanthi sistem desentralisasi lan pamaréntahan awangun monarki konstitusional. Didegaké taun 1867 kanthi undhang-undhang Konfederasi. Kutha krajané ya iku Ottawa. Nagara iki nduwé padunung kurang luwih 30.007.094 (cacah jiwa 2001) lan jembaré ana 9.984.670 km². Kanada digolongaké minangka nagara maju lan ékonominé gumantung mliginé marang kasil alam kang akèh banget.

Pranala njaba[besut | besut sumber]