Toronto

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
Toronto wayah wengi

Toronto punika kitha paling ageng ing Kanada lan minangka ibukitha provinsi Ontario. Populasi Toronto watawis 2.518.772 (perkiraan taun 2004); lan ingkang wonten ing Tlatah Toronto Raya (GTA) inggih punika 5.715.386 (2004).

Padunung Toronto dipun wastani Torontonian. Toronto punika bagean saking tlatah Golden Horseshoe Ontario, wewengkon ingkang padunungipun kathah, watawis pitung yuta. Saprotigan padunung Kanada manggèn wonten ing tlatah ingkang dunungipun 160 km saking Toronto, lan watawis saproenem pedamelan ing Kanada dumunung wonten ing mriki. Asal usul padunung Kanada inggih punika tiyang Britania, Irlandia, Italia, lan Tionghoa. Grup ingkang langkung alit inggih punika tiyang Portugis, Yunani, India lan Karibia.

Ugi pirsani[besut | besut sumber]

Pranala jawi[besut | besut sumber]

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:

Wikivoyage   Pirsani pandhuan wisata Toronto ing Wikivoyage


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Toronto&oldid=963828"