Portegal

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
(Kaelih saka Portugis)
República Portuguesa
Pitakaning Portegal
Flag
Coat of arms of Portegal
Coat of arms
Motto: 
Anthem: A Portuguesa
Location of Portegal
Capital
and largest city
Lisabon
Official languagesPortugis 1
GovernmentRépublik
Pambentukan
• Water (%)
0,5%
Population
• 2016 estimate
10.379.573 (83)
• - census
-
GDP (PPP)2005 estimate
• Total
US$194,4 miliar (40)
• Per capita
US$18.503 (39)
CurrencyEuro 2 (EUR)
Time zoneZona wektu
• Summer (DST)
UTC+1
Calling code351
Internet TLD.pt
1. Basa Miranda resmi diakoni ing 29 Januari 1999. 2. Mata uang sadurungé taun 2002 yaiku Escudo.

Républik Portegal yaiku nagara ing Éropa pérangan kidul-kulon. Nagara iki wewatesan karo Sepanyol ing sisih lor lan wétan. Ing sisih kulon wewatesan karo Samudra Atlantik. Saliyané iku, Portegal uga duwé laladan ing Madeira, Azores lan Kapuloan Selvagens. Portegal ngeklaim siji laladan cilik sing jenengé Olivença kang dikuasani déning Sepanyol wiwit Konggrès Wina. Jeneng lawas utawa latin saka nagara iki yaiku Lusitania.

Tembung "Portugis" sok dianggo nyebutaké sing ndunungi utawa wong orang kang asalé saka Portegal. Tembung iki uga sebutan kanggo basa kang dianggo déning bangsa iki. Nagara-nagara penutur basa Portugis sok sinebut nagara-nagara Lusophone.

Deleng uga[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Cithakan:Éropa

 
Uni Eropah (EU)
Gendéra Uni Eropah

Austria | Belanda | Belgia | Britania Raya | Bulgaria | Ceko | Denmark | Estonia | Finlandia | Jerman | Hongaria | Irlandia | Italia | Latvia | Lituania | Luxemburg | Malta | Perancis | Polandia | Portugal | Rumania | Siprus | Slowakia | Slovenia | Spanyol | Swedia | Yunani