Luxemburg

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Grand-Duché de Luxembourg
Großherzogtum Luxemburg
Groussherzogtum Lëtzebuerg
Gendéraning Luxemburg
Gendéra
Aditamènging Luxemburg
Aditamèng
Motto: Mir wëlle bleiwe wat mir sinn
(Luksemburg: "Kita péngin tetep ana ing endi kaya saiki")
Gunagita: Ons Hémécht
Dunungpenering Luxemburg
Kuthagara
lan Kutha paling gedhé
Luksemburg
JawatbasaPrancis, Jerman, Luksemburg1
PapréntahanKadhipaten
Kemerdekaan
• Banyu (%)
mèh ora ana
Population
• Pikira-kira 2005
468.571 (162)
• Cacahjiwa -
-
GKK  (ITK)Pikira-kira 2005
• Gunggung
US$28,91 milyar (94)
• Saben wong
US$87.955 (1)
ArtacihnaEuro 2 (EUR)
Laladan wektuUTC+1
• Mangsa ketiga (AKK)
UTC+2
Kodhé bèl352
TLD internèt.lu
1. Bahasa Luksemburg iku basa de jure wiwit 1984. 2. Valuta sadurungé 1999 iku Franc Luksemburg.

Kadipatèn Luxemburg[1] iku nagara cilik ing Éropa sing ora nduwé sagara lan kakurung dharatan. Nagara iki wewatesan karo Bèlgi ing sisih kulon, karo Jerman ing sisih wétan lan karo Prancis ing sisih kidul. Kutha krajan nagara iki Luksemburg. Sing ndunungi ora nganti setengah yuta.

Réferènsi[besut | besut sumber]

 Uni Éropah Cithakan:Éropa