Brussel

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Brussel
BrusselLocatie.png
Geografi
Wewengkon 32,61 km²
Padunung (Sumber: Nationaal Instituut der Statistiek (NIS))
Padunung(01/01/2005) 142.853
Lanang
Wadon
71.233 (49,86%)
71.620 (50,14%)
Kapadhetan 4.381,20/km²

Brussel (Walanda: Brussel, Prancis: Bruxelles, Jèrman: Brüssel lan Inggris: Brussels) iku kutha krajan Belgia. Kutha iki uga kutha krajan nagara bagèyan Flandria lan Walonia. Saliyané iku, Brusel ing Belgia uga nduwé status nagara bagéyan. Brusel uga kutha krajan Uni Éropah.

Tembung Brusel iku asalé saka basa Walanda Kuna Broekzele.

Kurang luwih 80% iku nganggo basa Prancis, banjur kurang luwih 20% mituturaké basa Walanda. Kutha Brusel iku bagéyan saka Laladan Astamiwa Brusel.

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Wikipedia
Artikel punika, artikel dhasar ingkang kedah dipundarbèni sadaya basa.
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Brussel&oldid=1108121"