Ottawa

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Disambig.svg
Kaca iki ngenani Kutha krajan nagara Kanada. Kanggo kagunan liya, pirsani Ottawa (disambiguasi).
Ottawa
Kota
City of Ottawa
Ville d'Ottawa
Centre Block on Parliament Hill, National War Memorial di downtown Ottawa, National Gallery of Canada, dan Kanal Rideau dan Château Laurier.
Flag of Ottawa
Flag
Coat of arms of Ottawa
Coat of arms
Julukan: Bytown
Motto: "Advance-Ottawa-En Avant"
Written in the two official languages.[1]
Location of the City of Ottawa in the Province of Ontario, Canada
Location of the City of Ottawa in the Province of Ontario, Canada
Coordinates: 45°25′15″N 75°41′24″W / 45.42083°N 75.69000°W / 45.42083; -75.69000
Country  Kanada
Province  Ontario
Region National Capital Region
Diadekaké 1826 minangka Bytown[2]
Incorporated 1855 minangka Kutha Ottawa[2]
Amalgamated 1 Januari 2001
Government
 • Mayor Jim Watson
 • Dewan Kutha Dewan Kutha Ottawa
 • MPs
 • MPPs
Tlatah[3][4][5]
 • Kota 2.778,13 km2 (1.072,9 sq mi)
 • Kutha 512,29 km2 (19,780 sq mi)
 • Métro 5.716,00 km2 (2.20.696 sq mi)
Èlevasi 70 m (230 ft)
Cacah jiwa (2011)[3][5]
 • Kota 883.391 (4th)
 • Karapetan 316,6/km2 (8,200/sq mi)
 • Métro 1.236.324 (4th)
 • Karapetan Métro 196,6/km2 (5,090/sq mi)
 • Demonym[6][7] Ottawan
Eastern (EST) (UTC−5)
 • Mangsa Panas (DST) EDT (UTC-4)
Postal code span K0A, K1A-K4C[1]
Kodhe laladan 613, 343, 819
Sana jaringan ottawa.ca

Ottawa ya iku kutha krajan Kanada lan minagka kutha paling gedhé kapapat nagara kasebut. Kutha ini mapan ing Lembah Ottawa bagian étan propinsi Ontario, ing perbatasan lor Quebec City-Windsor Corridor. Populasi kutha iki ya iku 808.391, lan populasi wewengkon Ottawa ya iku 1.146.790 (2004). Wali kuthané ya iku Bob Chiarelli.

Minangka kutha krajan, Ottawa nduwèni akèh national landmark kayata Parliament Hill, gedung pamarintahan sentral Kanada sing niru Houses of Parliament ing Inggris; National Gallery of Canada, Royal Canadian Mint ing kunu duit Kanada dicéthak (lan cabang liyane ing Winnipeg); Rideau Canal, lan liyané. Salah siji trademark Ottawa sing liyané ya iku Scotiabank Place, stadion hoki es kanggo tim NHL utawa National Hockey League, Ottawa Senators.

Geografi[besut | besut sumber]

Artikel utama: Geografi Ottawa
Pemandangan saka kiwa nang tengen: Gatineau Kali Ottawa lan Downtown Ottawa

Ottawa mapan ing pinggir kidul Kali Ottawa, lan ngisi bagian wewengkon Kali Rideau lan Rideau Canal.[8] Bagian tua kutha (kamasuk sing sisa saka Bytown) dikenal minangka Lower Town, lan mapan ing area antarané kanal lan kali. Ing sebrang kanal tumuju kulon ana Centretown lan Downtown Ottawa, sing minangka pusat kutha keuangan lan komersial. Ing tanggal 29 Juni 2007, Rideau Canal, sing mbentang 202 km (126 mi) tumuju Kingston, Fort Henry lan papat menara Martello ing laladan Kingston diakoni minangka Situs Warisan Donya UNESCO.[9]

Hubungan International[besut | besut sumber]

Wektu iki, Ottawa dadi tuan rumah saka 130 kedutaan.[12] Salah sijining lanjutan 49 nagara menehi biji kedutaan lan misi ing Amérika Sarékat kanggo Kanada.[12]

Kutha kembar

Referensi[besut | besut sumber]

  1. ^ a b Art Montague (2008). "Ottawa Book of Everything" (PDF). MacIntyre Purcell Publishing. Dijupuk 14 July 2011. 
  2. ^ a b Justin D. Edwards; Douglas Ivison (19 November 2005). Downtown Canada: writing Canadian cities. University of Toronto Press. k. 35. ISBN 9780802086686. Dijupuk 14 July 2011. 
  3. ^ a b Cacad sitiran: Tag <ref> ora absah; ora ditemokaké tèks kanggo ref mawa jeneng CityPop
  4. ^ Cacad sitiran: Tag <ref> ora absah; ora ditemokaké tèks kanggo ref mawa jeneng UAPop
  5. ^ a b Cacad sitiran: Tag <ref> ora absah; ora ditemokaké tèks kanggo ref mawa jeneng CMAPop
  6. ^ "City of Ottawa - Design C". Ottawa.ca. 2010-05-20. Dijupuk 2011-10-26. 
  7. ^ "Rapport au / Report to:". Ottawa.ca. 2011. Dijupuk 2011-10-26. 
  8. ^ George Ripley; Charles Anderson Dana (1875). The American cyclopaedia: a popular dictionary of general knowledge. Appleton. k. 733. Dijupuk 27 May 2011. 
  9. ^ "Rideau Canal - UNESCO World Heritage Centre". Whc.unesco.org. Dijupuk 2011-05-27. 
  10. ^ "Ottawa macdonald-cartier int'l a". Canadian Climate Normals 1971–2000 (ing English & French). Environment Canada. Dijupuk 2011-01-11. 
  11. ^ Climate Normals for Ottawa 1971-2000, accessed 24 March 2012.
  12. ^ a b "Heads of Missions". W01.international.gc.ca. 2009-10-27. Dijupuk 2010-11-03. 
  13. ^ "Ottawa and Beijing Sign Sister Cities Agreement | Asia Pacific Foundation of Canada". Asiapacific.ca. Dijupuk 2011-08-08. 
Bibliograpi

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Wikiplesir duwé panuntun plesir ngenani Ottawa.
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Ottawa&oldid=1037586"