Ottawa

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Ottawa
Kota
City of Ottawa
Ville d'Ottawa
Centre Block on Parliament Hill, National War Memorial di downtown Ottawa, National Gallery of Canada, dan Kanal Rideau dan Château Laurier.
Gendéra Ottawa
Gendéra
Coat of arms of Ottawa
Coat of arms
Peparab: Bytown
Sesanti: "Advance-Ottawa-En Avant"
Written in the two official languages.[1]
Location of the City of Ottawa in the Province of Ontario, Canada
Location of the City of Ottawa in the Province of Ontario, Canada
Country Kanada
Province Ontario
RegionNational Capital Region
Diadekaké1826 minangka Bytown[2]
Incorporated1855 minangka Kutha Ottawa[2]
Amalgamated1 Januari 2001
Pamaréntahan
 • MayorJim Watson
 • Dewan KuthaDewan Kutha Ottawa
 • MPs
 • MPPs
Laladan[3][4][5]
 • Kota2.778,13 km2 (1.072,9 sq mi)
 • Urban512,29 km2 (19,780 sq mi)
 • Métro5.716,00 km2 (2.20.696 sq mi)
Élepasi70 m (230 ft)
Cacah warga (2011)[3][5]
 • Kota883.391 (4th)
 • Pepadhet316,6/km2 (8,200/sq mi)
 • Métro1.236.324 (4th)
 • Pepadhet métro196,6/km2 (5,090/sq mi)
 • Demonym[6][7]Ottawan
Zona wektuEastern (EST) (UTC−5)
 • Usum panas (DST)EDT (UTC-4)
Postal code spanK0A, K1A-K4C[1]
Kodhe laladan613, 343, 819
Situs wèbottawa.ca

Ottawa ya iku kutha krajan Kanada lan minagka kutha gedhé dhéwé kapapat nagara mau. Kutha ini mapan ing Lembah Ottawa pérangan étan provinsi Ontario, ing wates lor Quebec City-Windsor Corridor. Populasi kutha iki ya iku 808.391, lan populasi wewengkon Ottawa ya iku 1.146.790 (2004). Wali kuthané ya iku Bob Chiarelli.

Minangka kutha krajan, Ottawa duwé akèh national landmark kaya ta Parliament Hill, gedung pamaréntahan sentral Kanada sing niru Houses of Parliament ing Inggris; National Gallery of Canada, Royal Canadian Mint ing kunu duit Kanada dicéthak (lan cabang liyané ing Winnipeg); Rideau Canal, lan liyané. Salah siji trademark Ottawa sing liyané ya iku Scotiabank Place, stadion hoki es kanggo tim NHL utawa National Hockey League, Ottawa Senators.

Géografi[besut | besut sumber]

Sesawangan saka kiwa ana ing tengen: Gatineau Kali Ottawa lan Downtown Ottawa

Ottawa mapan ing pinggir kidul Kali Ottawa, lan ngisi pérangan wewengkon Kali Rideau lan Rideau Canal.[8] Pérangan tuwa kutha (kalebu sing sisa saka Bytown) dikenal minangka Lower Town, lan mapan ing area antarané kanal lan kali. Ing sebrang kanal tumuju kulon ana Centretown lan Downtown Ottawa, sing pusat kutha keuangan lan komersial. Ing tanggal 29 Juni 2007, Rideau Canal, sing mbentang 202 km (126 mi) tumuju Kingston, Fort Henry lan papat menara Martello ing laladan Kingston diakoni minangka Situs Warisan Donya UNESCO.[9]

Hubungan International[besut | besut sumber]

Wektu iki, Ottawa dadi tuan rumah saka 130 kedutaan.[12] Salah sijining lanjutan 49 nagara mènèhi biji kedutaan lan misi ing Amérikah Sarékat kanggo Kanada.[12]

Kutha kembar

Réferènsi[besut | besut sumber]

  1. a b Art Montague (2008). "Ottawa Book of Everything" (PDF). MacIntyre Purcell Publishing. Dijupuk 14 July 2011. 
  2. a b Justin D. Edwards; Douglas Ivison (19 November 2005). Downtown Canada: writing Canadian cities. University of Toronto Press. k. 35. ISBN 9780802086686. Dijupuk 14 July 2011. 
  3. a b Masalah sitiran: Tenger <ref> ora trep; ora ana tèks tumrap refs kanthi jeneng CityPop
  4. Masalah sitiran: Tenger <ref> ora trep; ora ana tèks tumrap refs kanthi jeneng UAPop
  5. a b Masalah sitiran: Tenger <ref> ora trep; ora ana tèks tumrap refs kanthi jeneng CMAPop
  6. "City of Ottawa - Design C". Ottawa.ca. 2010-05-20. Dijupuk 2011-10-26. 
  7. "Rapport au / Report to:". Ottawa.ca. 2011. Dijupuk 2011-10-26. 
  8. George Ripley; Charles Anderson Dana (1875). The American cyclopaedia: a popular dictionary of general knowledge. Appleton. k. 733. Dijupuk 27 May 2011. 
  9. "Rideau Canal - UNESCO World Heritage Centre". Whc.unesco.org. Dijupuk 2011-05-27. 
  10. "Ottawa macdonald-cartier int'l a". Canadian Climate Normals 1971–2000 (ing basa English & French). Environment Canada. Dijupuk 2011-01-11. 
  11. Climate Normals for Ottawa 1971-2000, accessed 24 March 2012.
  12. a b "Heads of Missions". W01.international.gc.ca. 2009-10-27. Dijupuk 2010-11-03. 
  13. "Ottawa and Beijing Sign Sister Cities Agreement | Asia Pacific Foundation of Canada". Asiapacific.ca. Dijupuk 2011-08-08. 
Bibliograpi

Pranala njaba[besut | besut sumber]