Tel Aviv

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Kutha Tel Aviv ing wayah wengi.

Tel Aviv (Ibrani: תל אביב-יפו; Arab: تل ابيب-يافا Tal Abīb-Yāfā) iku satunggiling kutha ing Israèl. Tel Aviv lokasiné ing pesisir Segara Tengah. Padunungé kurang luwih 405.000 jiwa, nanging ing laladan Tel Aviv Raya kurang luwih 3,850,100 jiwa. Kutha iki saiki dadi siji karo Jaffa dadi kutha kembar Tel Aviv-Yafo. Kutha Tel Aviv iki sacara de facto minangka kutha krajan Israèl. Senadyan Israèl wis minadhaké menyang Yerusalem nanging mung sethithik nagara sing ngakoni. Amerga saka iku, Yerusalem isih dadi kutha krajan de jure Israèl, mula akèh Kadutan Gedhé nagara-nagara ngamanca kantoré ana ing kutha iki.

Ing sasi Juli 2003, pusat kutha Tel Aviv ditetepaké déning UNESCO minangka salah siji Situs Warisan Donya, amarga arsitekturé kanthi gaya Bauhaus.

Kutha kosmopolitan iki uga nduwèni komunitas Arab (Palestina) sing cukup akèh sing manggon ing tlatah Jaffa.

Kutha kembar[besut | besut sumber]

Tel Aviv nduwèni program kutha kembar karo 27 kutha lan kekancan (partnership) karo kutha Los Angeles, California, USA:[1]

Deleng uga[besut | besut sumber]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. ^ "Tel Aviv sister cities" (in Hebrew). Tel Aviv-Yafo Municipality. http://www.tel-aviv.gov.il/Hebrew/Cityhall/TwinCities/Index.asp. Diwiwiti 2009-07-14.
  2. ^ "Frankfurt -Partner Cities". © 2008 Stadt Frankfurt am Main. Retrieved 2008-12-05.  External link in |publisher= (help)
  3. ^ "Sister cities of Budapest" (in Hungarian). Official Website of Budapest. Retrieved 2009-07-01. 
  4. ^ (Polski) "Miasta partnerskie Warszawy". um.warszawa.pl. Biuro Promocji Miasta. 2005-05-04. Retrieved 2008-08-29. 
  5. ^ "Twin Cities". The City of Łódź Office. 14px Flag of Poland.svg Cithakan:Fontcolor © 2007 UMŁ. Retrieved 2008-10-23. 
  6. ^ "Milano - Città Gemellate". © 2008 Municipality of Milan (Comune di Milano). Retrieved 2008-12-05. 
  7. ^ "Twinning Cities". City of Thessalopunika. Retrieved 2009-07-07. 
  8. ^ "Barcelona internacional - Ciutats agermanades" (in Spanish). © 2006-2009 Ajuntament de Barcelona. Retrieved 2009-07-13.  External link in |publisher= (help)
  9. ^ "Tel Aviv decides to retain contract with Gaza City as `twin city`". Haaretz. http://www.haaretz.com/hasen/spages/952850.html. Diwiwiti 2008-02-11.
  10. ^ "São Paulo - Sister Cities Program". © 2005-2008 Fiscolegis - Todos os direitos reservados Editora de publicações periodicas - LTDA / © 2008 City of São Paulo. Retrieved 2008-12-09. 

Wacan[besut | besut sumber]

  • Sur les traces du modernisme, Tel-Aviv-Haïfa-Jérusalem (CIVA) 2004 (Hebrew and French)
  • L'Atlas de Tel-Aviv (Catherine Weill-Rochant) 2008 (Historical maps and photos, French, soon in Hebrew and English)
  • Bauhaus » - Architektur in Tel-Aviv, L’architecture « Bauhaus » à Tel- Aviv (Catherine Weill-Rochant) mai 2008, Rita Gans (éd.), Zurich, Yad Yearim (German and French).
  • 'The Tel-Aviv School : a constrained rationalism' (Catherine Weill-Rochant)DOCOMOMO journal (Documentation and conservation of buildings, sites and neighbourhoods of the modern movement), avril 2009.

Pranala jaba[besut | besut sumber]

Logo Wikimedia Commons
Pirsani galeri bab Tel Aviv ing Wikimedia Commons.


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Tel_Aviv&oldid=1016474"