Los Angeles

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Jump to navigation Jump to search
City of Los Angeles
Skyline of City of Los Angeles
Gendéra City of Los Angeles
Gendéra
Official seal of City of Los Angeles
Lambang
Peparab: The City of Angels, L.A.
Location within Los Angeles County in the state of  California
Location within Los Angeles County in the state of California
State California
County Los Angeles County
Settled 1781
Incorporated April 4 1850
Pamaréntahan
 • Jinis Mayor-Council
 • Mayor Antonio Villaraigosa
 • City Attorney Rocky Delgadillo
 • Governing body City Council
Laladan
 • City 498,3 sq mi (1.290,6 km2)
 • Land 469,1 sq mi (1.214,9 km2)
 • Water 29,2 sq mi (75,7 km2)  5.8%
 • Urban 1.667,9 sq mi (4.319,9 km2)
Élevasi 0– 5.079 ft (0– 1.548 m)
Cacah warga (2006)
 • City 3.849.378
 • Pepadhet 8.205/sq mi (3.168/km2)
 • Métro 12.950.129
 • Demonym Angeleno
Zona wektu PST (UTC-8)
 • Usum panas (DST) PDT (UTC-7)
Situs wèb www.ci.la.ca.us/

Los Angeles (IPA: /lɒˈsændʒəlɨs/wonten ing asa Inggris lan IPA: [loˈsaŋxeles] ing basa Spanyol) punika satunggiling kitha nomer kalih paling ageng ing praja California miturut cacahipun sing ndunungi.[1] Asring dipuncekak dados L.A. kémawon, kitha wau minangka kitha global donya kategori A[2] utawi alpha world city [3] Tlatah Los Angeles–Long Beach–Santa Ana metropolitan punika gadhah kinten-kinten 13 yuta sing ndunungi.[4] Los Angeles dipunyasa ing taun 1781 déning gubernur Spanyol Felipe de Neve minangka El Pueblo de Nuestra Señora la Reina de los Ángeles de Porciúncula (Désa kanggé para wanita, Putri Malaékat saking Porciúncula). Kitha punika dados péranganing Mexico ing taun 1821 sasampunipun mardhika saking Spanyol, lan salajengipun dados péranganing Amérika Sarékat ing taun 1848 ing pungkasan Perang Mexico-Amérika. Minangka satunggiling kitha global Alpha (alpha city), Los Angeles dados punjer budaya, punjer teknologi, lan punjer dagang ing donya.

Los Angeles
Hollywood Sign PB050006.jpg

Ugi pirsani[besut | besut sumber]

Réferènsi[besut | besut sumber]

Wacan Terusan[besut | besut sumber]

Pranala njawi[besut | besut sumber]