Los Angeles

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
"Los Angeles" lan "L.A." redirect here. For other uses, see Los Angeles (disambiguation) and La.
City of Los Angeles
Skyline of City of Los Angeles
Flag of City of Los Angeles
Flag
Official seal of City of Los Angeles
Seal
Julukan: The City of Angels, L.A.
Location within Los Angeles County in the state of  California
Location within Los Angeles County in the state of California
Koordhinat: 34°03′N 118°15′W / 34.050°N 118.250°W / 34.050; -118.250
State California
County Los Angeles County
Settled 1781
Incorporated April 4 1850
Government
 • Jinis Mayor-Council
 • Mayor Antonio Villaraigosa
 • City Attorney Rocky Delgadillo
 • Governing body City Council
Tlatah
 • Kutha 498,3 sq mi (1.290,6 km2)
 • Palemahan 469,1 sq mi (1.214,9 km2)
 • Banyu 29,2 sq mi (75,7 km2)  5.8%
 • Kutha 1.667,9 sq mi (4.319,9 km2)
Èlevasi 0– 5.079 ft (0– 1.548 m)
Cacah jiwa (2006)
 • City 3.849.378
 • Karapetan 8.205/sq mi (3.168/km2)
 • Métro 12.950.129
 • Demonym Angeleno
PST (UTC-8)
 • Mangsa Panas (DST) PDT (UTC-7)
Sana jaringan www.ci.la.ca.us/

Los Angeles (IPA: /lɒˈsændʒəlɨs/wonten ing Basa Inggris lan IPA: [loˈsaŋxeles] ing Spanish languageBasa Spanyol) punika satunggiling kitha nomer kalih paling ageng ing negari bagéan California miturut cacahipun padunung.[1] Asring dipun cekak dados L.A. kémawon, kitha wau minangka kitha global donya kategori A[2] utawi alpha world city [3] Tlatah Los Angeles–Long Beach–Santa Ana metropolitan punika nggadahi kinten-kinten 13 yuta padunung.[4] Los Angeles dipun wangun ing taun 1781 déning gubernur Spanyol Felipe de Neve minangka El Pueblo de Nuestra Señora la Reina de los Ángeles de Porciúncula (Désa kanggé para wanita, Putri Malaikat saking Porciúncula). Kitha punika dados bagéan saking Mexico ing taun 1821 saksampunipun mardhika saking Spanyol, lan saklajengipun dados bagéan saking Amerika Serikat ing taun 1848 ing pungkasan Perang Mexico-Amerika. Minangka satunggiling kitha global Alpha ( alpha city ), Los Angeles dados pusat budhaya, pusat teknologi, lan pusat perdhagangan ing donya.

Los Angeles
Hollywood Sign PB050006.jpg

Ugi Pirsani[besut | besut sumber]

Réferènsi[besut | besut sumber]

Wacan Terusan[besut | besut sumber]

Pranala njawi[besut | besut sumber]

Wikiplesir duwé panuntun plesir ngenani Los Angeles.
Flag of California Negara bagéyan California

Topik California | Ekonomi | Pamaréntah | Sajarah | Republik California | Tokoh California

Ibu kutha Sacramento
Region Antelope Valley | Big Sur | Central Valley | Central Coast | Kep. Channel | Coachella Valley | Conejo Valley | Death Valley | Eastern California | Emerald Triangle | Gold Country | Los Angeles Raya | Imperial Valley | Inland Empire | Mojave | California Utara | North San Diego County | Owens Valley | Pomona Valley | The Peninsula | Redwood Empire | Sacramento Valley | San Fernando Valley | Daerah Teluk San Francisco | San Gabriel Valley | Santa Clara Valley | Santa Clarita Valley | San Joaquin Valley | Shasta Cascade | Sierra Nevada | Silicon Valley | California Selatan | Wine Country
Daerah metropolitan Bakersfield | Chico | Fresno | Los Angeles-Long Beach-Glendale | Modesto | Napa | Oakland-Fremont-Hayward | Oxnard-Thousand Oaks-Ventura | Riverside-San Bernardino-Ontario | Sacramento-Roseville | Salinas | San Diego-Carlsbad-San Marcos | San Francisco-San Mateo-Redwood City | San José-Sunnyvale-Santa Clara | San Luis Obispo-Paso Robles | Santa Ana-Anaheim-Irvine | Santa Barbara-Santa Maria | Santa Cruz-Watsonville | Santa Rosa-Petaluma | Stockton | Vallejo-Fairfield | Visalia-Porterville | Yuba City
Note: Kutha kang pedunungé luwih saka 400.000 dichitak kandel
Kabupaten Alameda | Alpine | Amador | Butte | Calaveras | Colusa | Contra Costa | Del Norte | El Dorado | Fresno | Glenn | Humboldt | Imperial | Inyo | Kern | Kings | Lake | Lassen | Los Angeles | Madera | Marin | Mariposa | Mendocino | Merced | Modoc | Mono | Monterey | Napa | Nevada | Orange | Placer | Plumas | Riverside | Sacramento | San Benito | San Bernardino | San Diego | San Francisco | San Joaquin | San Luis Obispo | San Mateo | Santa Barbara | Santa Clara | Santa Cruz | Shasta | Sierra | Siskiyou | Solano | Sonoma | Stanislaus | Sutter | Tehama | Trinity | Tulare | Tuolumne | Ventura | Yolo | Yuba
Note: Kabupaten yang berpenduduk di atas 1 juta orang dicetak tebal


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Los_Angeles&oldid=1104653"