Oakland, California

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Oakland
Kota
Kota Oakland
Downtown Oakland dari Danau Merritt
Downtown Oakland dari Danau Merritt
Flag of Oakland
Flag
Julukan: Oaktown, The O, The Town
Lokasi di Alameda County dan nagara bagian California
Lokasi di Alameda County dan nagara bagian California
Lua error nèng Modul:Location_map larik 417: Unable to find the specified location map definition. Neither "Module:Location map/data/Amerika Serikat" nor "Template:Location map Amerika Serikat" exists.Lokasi di Amerika Serikat
Coordinates: 37°48′16″N 122°16′15″W / 37.80444°N 122.27083°W / 37.80444; -122.27083
Nagara Bendera_Amerika Serikat Amerika Serikat
Nagara bagian  California
County Alameda
Government
 • Jinis Mayor-Council
 • Mayor Jean Quan (D)
 • Senat Loni Hancock (D)
 • Assembly Nancy Skinner (D)
Sandré Swanson (D)
Mary Hayashi (D)
 • U. S. Congress Barbara Lee (D) (CA-09)
Tlatah[1]
 • Gunggung 78,002 sq mi (202,024 km2)
 • Palemahan 55,786 sq mi (144,485 km2)
 • Banyu 22,216 sq mi (57,54 km2)  28.48%
Èlevasi 42 ft (12,8 m)
Cacah jiwa (2010)
 • Total 390.724
 • Tataran 1 di Alameda County
8 di California
47 di Amerika Serikat
 • Karapetan Pambulet sing ala ana ing kéné5.0/sq mi (Pambulet sing ala ana ing kéné1.9/km2)
PST (UTC−8)
 • Mangsa Panas (DST) PDT (UTC−7)
Kode pos 94601–94615, 94617–94624, 94649, 94659, 94660–94662, 94666
Kodhe laladan 510
Kode FIPS 06-53000
GNIS feature ID 0277566
Sana jaringan http://www.oaklandnet.com
Pemandangan kota Oakland

Oakland ya iku salah sawijining kutha ing Amerika Serikat. Manggone ing bageyan kulon nagara bageyan California. Ing taun 2006, kutha iki duwé cacah penduduk akehe 411.755 jiwa lan duwé amba wewengkon 202,4 km². Lan duwé angka kepadatan penduduk akehe 2.751,4 jiwa/km².

Ing laladan metropolitan cacahe luwih saka 7 juta jiwa. Kutha iki dadi pusat utama Kabupatèn Alameda, California.

Kota kembar[besut | besut sumber]

Referensi[besut | besut sumber]

Pranala luar[besut | besut sumber]

Cithakan:Nagara bagéan California Cithakan:Cities of Alameda County, CaliforniaCithakan:California-geo-stub