Oakland, California

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Jujug: pandhu arah, pados
Oakland
Kota
Kota Oakland
Downtown Oakland dari Danau Merritt
Downtown Oakland dari Danau Merritt
Flag of Oakland
Flag
Nickname(s): Oaktown, The O, The Town
Lokasi di Alameda County dan nagara bagian California
Lokasi di Alameda County dan nagara bagian California
[[file:Cithakan:Location map Amerika Serikat|240px|Oakland is located in Cithakan:Location map Amerika Serikat]]<div style="position: absolute; z-index: 2; top: Cacad wedharan: Pralambang pada "[" ora kawruhan.%; left: Cacad wedharan: Pralambang pada "[" ora kawruhan.%; height: 0; width: 0; margin: 0; padding: 0;">
[[File:Cithakan:Location map Amerika Serikat|6x6px|Oakland|link=|alt=]]
<div style="font-size: 90%; line-height: 110%; z-index:90; position: relative; top: -1.5em; width: 6em; Cacad wedharan: Pralambang pada "[" ora kawruhan.">Oakland
Lokasi di Amerika Serikat
Coordinates: 37°48′16″N 122°16′15″W / 37.80444°L 122.27083°W / 37.80444; 122.27083
Nagara Bendera_Amerika Serikat Amerika Serikat
Nagara bagian Flag of California California
County Alameda
Government
 • Type Mayor-Council
 • Mayor Jean Quan (D)
 • Senat Loni Hancock (D)
 • Assembly Nancy Skinner (D)
Sandré Swanson (D)
Mary Hayashi (D)
 • U. S. Congress Barbara Lee (D) (CA-09)
Area[1]
 • Total 78,002 sq mi (202,024 km2)
 • Land 55,786 sq mi (144,485 km2)
 • Water 22,216 sq mi (57,54 km2)  28.48%
Elevation 42 ft (12,8 m)
Population (2010)
 • Total 390.724
 • Rank 1 di Alameda County
8 di California
47 di Amerika Serikat
 • Density Cithakan:Hid5.0/sq mi (Cithakan:Hid1.9/km2)
Time zone PST (UTC−8)
 • Summer (DST) PDT (UTC−7)
Kode pos 94601–94615, 94617–94624, 94649, 94659, 94660–94662, 94666
Area code(s) 510
Kode FIPS 06-53000
GNIS feature ID 0277566
Website http://www.oaklandnet.com
Pemandangan kota Oakland

Oakland ya iku salah sawijining kutha ing Amerika Serikat. Manggone ing bageyan kulon nagara bageyan California. Ing taun 2006, kutha iki duwé cacah penduduk akehe 411.755 jiwa lan duwé amba wewengkon 202,4 km². Lan duwé angka kepadatan penduduk akehe 2.751,4 jiwa/km².

Ing laladan metropolitan cacahe luwih saka 7 juta jiwa. Kutha iki dadi pusat utama Kabupatèn Alameda, California.

Kota kembar[sunting | besut sumber]

Referensi[sunting | besut sumber]

Pranala luar[sunting | besut sumber]

Cithakan:Nagara bagéan California Cithakan:Cities of Alameda County, CaliforniaCithakan:California-geo-stub