Bonn

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
Lambang Péta
Wappen der Stadt Bonn Deutschlandkarte, Lage der Stadt Bonn
Data dhasar
Bundesland: Nordrhein-Westfalen
Regierungsbezirk: Köln
Status: Kreisfreie Stadt
Èlevasi: 45,6–194,8 m di atas NN
Wewengkon: 141,22 km²
Padunung: 314.020 (31 Desember 2005)
Kapadhetan padunung: 2.221 jiwa per km²
Kodhe pos: 53000–53359
(lama: 5300)
Kodhe telepon: 0228
Plat montor: BN
Pamérangan administratif: 4 Stadtbezirke karo 51 perkampungan
Alamat
balékutha:
Berliner Platz 2
53103 Bonn
Situs web resmi: www.bonn.de
Pulitik
Walikutha: Jürgen Nimptsch (SPD)
Hutang: 914,85 juta
(per 19 Januari 2006)
Pengangguran: 8,8 %
(per Juli 2006)
Warga asing: 13,65 %
(per 31 Desember 2005)
Gedhung Balékuthta sing mawa sajarah.

Bonn (Latin Bonna) iku sawijining kutha ing Nagara bagéyan Nordrhein-Westfalen, Jerman. Kutha iki dumunung watara 20 km ing sisih kidul Köln ing Kali Rhein.

Bonn minangka kutha krajan Jerman Kulon saka taun 1949 nganti 1990. Kutha iki papan panggonan lairé komponis kondhang, Ludwig van Beethoven, sing lair ing taun 1770.

Jembar wewengkon kutha iki ya iku ana 141,22 km² kanthi padunung watara 313.605 jiwa (2004); kutha paling gedhé nomer-19 ing Jerman.

Gedung lan bangunan[besut | besut sumber]

Delengen uga[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:

Cithakan:Nordrhein-Westfalen

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Bonn&oldid=1057315"