Köln

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Jujug: pandhu arah, pados
Köln
Cologne
Panorama Köln, kanthi Groß St. Martin, Katedral Köln, lan Hohenzollernbrücke
Panorama Köln, kanthi Groß St. Martin, Katedral Köln, lan Hohenzollernbrücke
Lambang Cologne
Köln is located in Jerman
{{{alt}}}
Köln
Koordinat 50°57′N 06°58′E / 50.950°L 6.967°W / 50.950; 6.967
Administrasi
Negara Jerman
Negara bagéyan Nordrhein-Westfalen
Regierungsbezirk Cologne
Distrik Distrik urban
Lord Mayor Jürgen Roters (SPD)
Statistik dasar
Area 40.515 km² (15,643 sq mi)
Elevasi 37 m  (121 kaki)
Populasi 1,000,660  (30 Juni 2010)
 - Kapadhetan 0 /km2 (0 /mil²)
Didegaké 38 BC
Informasi liya
Zona wektu CET/CEST (UTC+1/+2)
Tandha nomer kendharaan motor K
Kodhe pos 50441–51149
Kodhe wilayah 0221, 02203 (Porz)
Situs web www.stadt-koeln.de
Cologne within North Rhine-Westphalia
Cologne within North Rhine-Westphalia

Swara Köln (kœln; tekan taun 1919 uga diéja minangka Cöln, lan jroning basa Latin Colonia Claudia Ara Agrippinensium, Basa Inggris: Cologne, Kölsch: Kölle) iku kutha kapapat paling gedhé diétung saka gunggung populasiné ing Jerman lan kutha paling gedhé ing nagara bagéyan Nordrhein-Westfalen. Kutha iki arupa pelabuhan dharatan paling wigati ing Jerman, lan arupa kutha krajan mawa sajarah, budaya, lan ékonomi saka Rheinland. Kutha iki arupa kutha paling gedhé ka-16 ing Uni Éropah. Nalika akir 2003, populasi Köln iku 965.954, migunakaké métodhe standhar sing mung ngétung pendhudhuk sing panggonan utamané ing kéné. Yèn mung pendhudhuk non-utama sing diétung, pendhudhuké iku 1.020.603.

Kutha kembar[sunting | besut sumber]

Köln duwé gandhèngan kutha kembar karo kutha-kutha ing ngisor iki:[1]

Rujukan[sunting | besut sumber]

  1. ^ "Partnerstädte". Retrieved 2009-06-22. 
  2. ^ "Lile Facts & Figures". Mairie-Lille.fr. Retrieved 2007-12-17. 
  3. ^ "Kyoto City Web / Data Box / Sister Cities". www.city.kyoto.jp. Retrieved 2010-01-14. 
  4. ^ "Barcelona internacional - Ciutats agermanades" (in Spanish). © 2006-2009 Ajuntament de Barcelona. Retrieved 2009-07-13.  External link in |publisher= (help)
  5. ^ "Sister Cities". Beijing Municipal Government. Retrieved 2008-09-23. 
  6. ^ "Twinning Cities". City of Thessalopunika. Retrieved 2009-07-07. 
  7. ^ "::Bethlehem Municipality::". www.bethlehem-city.org. Retrieved 2009-10-10. 

Pranala njaba[sunting | besut sumber]

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:
  • (de) Koeln, situs resmi

Cithakan:Nordrhein-Westfalen

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Köln&oldid=1053417"