Köln

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Cologne
Köln
Panorama Köln, kanthi Groß St. Martin, Katedral Köln, lan Hohenzollernbrücke
Gendéra Cologne
Gendéra
Coat of arms of Cologne
Coat of arms
Nagara Jerman
Praja North Rhine-Westphalia
Laladan admin. Cologne
Dhistrik Urban district
Founded 38 BC
Pamaréntahan
 • Lord Mayor Jürgen Roters (SPD)
Tlatah
 • Gunggung 405,15 km2 (15,643 sq mi)
Èlevasi 37 m (121 ft)
Cacah jiwa (2015-12-31)[1]
 • Gunggung 1.060.582
 • Kapadhetan 26/km2 (68/sq mi)
CET/CEST (UTC+1/+2)
Postal codes 50441–51149
Dialling codes 0221, 02203 (Porz)
Nomer wahana K
Sana jaringan www.stadt-koeln.de

Ngenani wuni iki Köln  (kœln; tekan taun 1919 uga diéja minangka Cöln, lan sajeroning basa Latin Colonia Claudia Ara Agrippinensium, Inggris: Cologne, Kölsch: Kölle) iku kutha kapapat gedhé dhéwé diétung saka gunggung populasiné ing Jerman lan kutha gedhé dhéwé ing praja Nordrhein-Westfalen. Kutha iki arupa pelabuhan dharatan paling wigati ing Jerman, lan arupa kutha krajan mawa sajarah, budaya, lan ékonomi saka Rheinland. Kutha iki arupa kutha gedhé dhéwé ka-16 ing Uni Éropah. Nalika akir 2003, populasi Köln iku 965.954, migunakaké métodhe standhar sing mung ngétung pendhudhuk sing panggonan mliginé ing kéné. Yèn mung pendhudhuk non-utama sing diétung, pendhudhuké iku 1.020.603.

Kutha kembar[besut | besut sumber]

Köln duwé gandhèngan kutha kembar karo kutha-kutha ing ngisor iki:[2]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. ^ "Amtliche Bevölkerungszahlen". Landesbetrieb Information und Technik NRW (ing basa Jerman). 18 July 2016. 
  2. ^ "Partnerstädte". Dijupuk 2009-06-22. 
  3. ^ "Lile Facts & Figures". Mairie-Lille.fr. Dijupuk 2007-12-17. 
  4. ^ "Kyoto City Web / Data Box / Sister Cities". www.city.kyoto.jp. Dijupuk 2010-01-14. 
  5. ^ "Barcelona internacional - Ciutats agermanades" (ing basa Spanish). © 2006-2009 Ajuntament de Barcelona. Dijupuk 2009-07-13.  Pranala njaba ing |publisher= (pitulung)
  6. ^ "Sister Cities". Beijing Municipal Government. Dijupuk 2008-09-23. 
  7. ^ "Twinning Cities". City of Thessalopunika. Dijupuk 2009-07-07. 
  8. ^ "::Bethlehem Municipality::". www.bethlehem-city.org. Dijupuk 2009-10-10. 

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Cithakan:Nordrhein-Westfalen