Barcelona

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Lokasi Barcelona
Barcelona

Barcelona iku sawijining kutha ing Spanyol lan minangka kutha krajan wewengkon otonom Katalonia utawa Catalunya. Didegaké taun230 SM, kutha iki dadi galeri arsitektur lan dekorasi gaya modernis lan Art Nouveau (seni gagrag anyar). Kuil-kuil lan wangunan karya arsitek Antonio Gaudi, gréja abad pertengahan, sisa tembok Romawi lan plaza sarta panggonan wong-wong mlaku-mlaku kabèh istimewa. Disebut "Parisé Spanyol" déning Hans Christian Andersen merga kaéndahan lan sugih warisan budhaya, Barcelona ngéntukaké manè kajayaané liwat status otonomi sarta ditampané budhaya Katalonia jroning krajaan Spanyol.

Cacahing padunung ing wewengkon pusat kutha ya iku 1.583.000 jiwa (2003). Bebarengan karo wewengkon ing sakubengé, padunungé gunggung 4.042.000 jiwa (2000). Padunung ing wewengkon metropolitan (kutha lan kutha-kutha satelit) ya iku 4.667.000 (2003). Jembar wewengkoné ya iku 100,4 km² kanthi kapadhetan 15.764/km² (2001).

Geografi[besut | besut sumber]

Ngadhep Segara Tengah arah kidul-wétan, nanging diarani arep 'mlayu saka segara' amarga arsitekturé ora munjer ing pelabuhané. Dhataran cendhèk kutha iki diwatesi Rio Besos, Rio Llobregal lan pegunungan kang setengah ngugengi tlatah iki.

Sumber[besut | besut sumber]

  • Beckner,Chrisanne dan Soetrisno,Eddy.2001.100 Kota Besar Bersejarah di Dunia.Jakarta:Ladang Pustaka dan Intimedia.

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:

Wikivoyage   Pirsani pandhuan wisata Barcelona ing Wikivoyage


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Barcelona&oldid=969991"