Barcelona

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Lokasi Barcelona
Barcelona

Barcelona kuwi sawijining kutha ing Spanyol lan minangka ibukutha wilayah otonom Katalonia utawa Catalunya. Didegaké taun230 SM, kutha iki dadi galeri arsitektur lan dekorasi gaya modernis lan Art Nouveau (seni gagrag anyar). Kuil-kuil lan wangunan karya arsitek Antonio Gaudi, gréja abad pertengahan, sisa tembok Romawi lan plaza sarta panggonan wong-wong mlaku-mlaku kabèh istimewa. Disebut "Parisé Spanyol" déning Hans Christian Andersen merga kaéndahan lan sugih warisan budhaya, Barcelona ngéntukaké manè kajayaané liwat status otonomi sarta ditampané budhaya Katalonia jroning krajaan Spanyol.

Cacahing pedunung ing wilayah pusat kutha yakuwi 1.583.000 jiwa (2003). Bebarengan karo wilayah ing sakubengé, pedunungé gunggung 4.042.000 jiwa (2000). Pedunung ing wilayah metropolitan (kutha lan kutha-kutha satelit) yakuwi 4.667.000 (2003). Jembar wilayahé yakuwi 100,4 km² kanthi kapadhetan 15.764/km² (2001).

Geografi[sunting | sunting sumber]

Ngadhep Segara Tengah arah kidul-wétan, nanging diarani arep 'mlayu saka segara' amarga arsitekturé ora munjer ing pelabuhané. Dhataran cendhèk kutha iki diwatesi Rio Besos, Rio Llobregal lan pegunungan kang setengah ngugengi tlatah iki.

Referensi[sunting | sunting sumber]

Beckner,Chrisanne dan Soetrisno,Eddy.2001.100 Kota Besar Bersejarah di Dunia.Jakarta:Ladang Pustaka dan Intimedia.

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:

Wikivoyage   Pirsani pandhuan wisata Barcelona ing Wikivoyage

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Barcelona&oldid=842577"