Art Nouveau

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Gismonda, 1894 karya déning Alphonse Mucha, salah siji seniman kang misuwur saka gerakan Art Nouveau.

Jugendstil yaiku gaya dekoratif kang ana ing seni rupa uga misuwur ana ing sajarah seni rupa Jerman kang bisa kasebut Art Nouveau (pocapan Prancis: [aʁ nuvo], Anglicised to éjaan Inggris: [ˈɑːrt nuːˈvoʊ]) ing kancah internasional (donya) philosophy[1] lan gaya 5.[2].Jungend kang artiné youth ing (basa Indonésia:muda) lan still yaiku gaya.Jungendstil dianggo panutan ana ing kaperluan frame, lan vinette nganthi wujud bangunan.Gaya-gaya kang ngandut aliran jugendstil bisa ngolah alam sakubengé ing gaya dekoratif.Seniman kang nganut ing aliran iki kayata:

Seniman[sunting | Owah sumber]

Arsitektur[sunting | Owah sumber]

Disainer[sunting | Owah sumber]

Seni Gambar lan grafis[sunting | Owah sumber]

Lukis Kaca[sunting | Owah sumber]

Keramik[sunting | Owah sumber]

Seniman dekoratif[sunting | Owah sumber]

Cathetan suku[sunting | Owah sumber]

  1. ^ Duncan (1994), 7.
  2. ^ Sterner (1982), 6.

Gallery[sunting | Owah sumber]


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Art_Nouveau&oldid=928453"