Katowice

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Katowice
Katowice Herb.svg
Lambang Katowice
POL Katowice map.svg
Lokasi Katowice
Katrangan cekak
Provinsi: Silesia (śląskie)
Hak kutha: 1865
Jembar: 164,6 km²
Padunung: 315.123 jiwa
Kapadhetan: 1.915 / km²
Kodhe tilpun: (+48-32)
Pelat nomer kendaran motor: SK
Alamat
balé kutha:
ul. Młyńska 4
40-098 Katowice
Situs wèb resmi: www.um.katowice.pl
Pulitik
Walikutha: Piotr Uszok

Katowice iku salah siji kutha gedhé ing nagara Polen. Jeneng kutha iki ing Basa Jerman ialah Kattowitz.

Kota Katowice iki anané ing sisih kidul Polen tegese ing wewengkon bersejarah Silesia cedhek kali Kłodnica kaliyan kali Rawa. Kota iki duwé status kutha kawit taun 1865.

Antara taun 1954 nganti 1956 kutha Katowice disebut juga Stalin City (pol. Stalinogród). Jeneng Stalin city iki dianugrahaken saking penguasa kuminis polandia jaman iku.

Mbiyen kutha Katowice suwé banget dikuasai Jerman, iku nganti taun 1918. Ing kutha iku ana papan anggegana ukuran biyasa sing jenenge Airport Muchowiec.

Bangunan-yasan ing kutha iki ialah kombinasi antara yasan sing nganggo arsitèktur tuwa kaliyan arsitèktur modern.

Katowice ialah kutha tambang, khususe tambang batubara kalih metalurgi.

Data Liyane[besut | besut sumber]

  • Jembar kutha: 164,6 km²
  • Penduduk: 315 123 jiwa (taun 2005)

Klub-klub Ulah raga[besut | besut sumber]

http://www.gieksa.pl/ http://www.gieksiarze.pl/

Galerie[besut | besut sumber]


POL województwo śląskie COA.svg Provinsi Silesia

Kutha swatantra (kutha otonom): Bielsko-Biała | Bytom | Chorzów | Częstochowa | Dąbrowa Górnicza | Gliwice | Jastrzębie Zdrój | Jaworzno | Katowice | Mysłowice | Piekary Śląskie | Ruda Śląska | Rybnik | Siemianowice Śląskie | Sosnowiec | Świętochłowice | Tychy | Zabrze | Żory
Powiat: Będzin | Bielsko-Biała | Bieruń-Lędziny | Cieszyn | Częstochowa | Gliwice | Kłobuck | Lubliniec | Mikołów | Myszków | Pszczyna | Racibórz | Rybnik | Tarnowskie Góry | Wodzisław Śląski | Zawiercie | Żywiec