Palèstina

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
(Kaelih saka Palestina)
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Wates wewengkon digambaraké liwat citra satelit taun 2003 sajeroning warna klawu enom

Palestina (basa Arab: دولة فلسطين Dawlat Falisthiyn, basa Suryani: Palestina, utawa basa Ibrani: פלשתינה Paleshtiyna, utawa basa Ibrani: ארץ־ישראל Eretz Yishra'el) iku laladan ing Wétan Tengah antarané Laut Tengah lan Kali Yordan. Status pulitiké isih sajeroning patentangan. Sapérangan gedhé nagara ing donya kalebu nagara-nagara anggota OKI, ASEAN, lan Gerakan Non-Blok ngakoni anané nagara Israèl uga nagara Palestina. Saiki laladan iki dipérang dadi rong pérangan:

BritishMandatePalestine1920.png
Flag of Palestine - long triangle.svg
1 Palestine Pound 1939 Obverse.jpg
عملة فلسطينية معدنية.jpg
British Mandate Palestinian passport.jpg

Uga delengen[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Peta

Pustaka[besut | besut sumber]