Otoritas Nasional Palèstina

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Otoritas Nasional Palèstina (Arab: السلطة الوطنية الفلسطينية‎ Al-Sulṭa Al-Waṭaniyyah Al-Filasṭīniyyah) iku organisasi administratif ing Palèstina sing diadegaké kanggo maréntah (péranganing) Gisik Kulon lan Lurung Gaza.

Otoritas Nasional Palèstina diadegaké ing taun 1994 minangka kasil saka Prajanjèn Oslo antara Organisasi Pambébasan Palèstina (PLO) lan pamarèntah Israèl. Nalika iku dikira manawa badan iki namung ngadeg limang taun waé, nanging nganti taun 2012 isih durung ana status final.

Uga delengen[besut | besut sumber]