Hamas

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Hamas (Arab: حماس‎ Ḥamās, "antusiasme" utawa "tlatèn", sawijining akronim saka حركة المقاومة الاسلامية Ḥarakat al-Muqāwamah al-ʾIslāmiyyah, "Gerakan Panglawan Islamiyah") iku Parté Pulitik Palèstina Islam Sunni sing kuwasa ing Lurung Gaza wiwit Juni 2007. Hamas uga nduwèni swiwi militèr sing dijenengi Brigade Izz ad-Din al-Qassam. Hamas wis maréntah ing bagéyan Gaza saka tlatah Palèstina sawisé menang pemiu ing Januari 2006 lan ngalahaké Fatah ing sawetara konfrontasi mawa kekerasan. Uni Éropah, Amérika Sarékat, Kanada, Israèl lan Jepang nganggep Hamas minangka sawijining organisasi téroris, kamangka PBB lan sawetara nagara kayata Rusia, Turki lan Swiss ora.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Hamas&oldid=1051935"