Hamas

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Hamas (Arab: حماس‎ Ḥamās, "antusiasme" utawa "tlatèn", siji akronim saka حركة المقاومة الاسلامية Ḥarakat al-Muqāwamah al-ʾIslāmiyyah, "Gerakan Panglawan Islamiyah") iku Parté Pulitik Palèstina Islam Sunni sing kuwasa ing Lurung Gaza wiwit Juni 2007. Hamas uga duwé swiwi militèr sing dijenengi Brigade Izz ad-Din al-Qassam. Hamas wis maréntah ing pérangan Gaza saka tlatah Palèstina sawisé menang pemiu ing Januari 2006 lan ngalahaké Fatah ing sawetara konfrontasi mawa kekerasan. Uni Éropah, Amérika Sarékat, Kanada, Israèl lan Jepang nganggep Hamas minangka siji organisasi téroris, kamangka PBB lan sawetara nagara kaya ta Rusia, Turki lan Swiss ora.