Fatah

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Jump to navigation Jump to search

Cithakan:Infobox Parté Pulitik Fataḥ (Arab: فتح‎) (uga ditepungi minangka Fateh) iku parté pulitik Palèstina lan faksi gedhé dhéwé sajeroning Organisasi Pambébasan Palèstina (Inggris Palestine Liberation Organization utawa dicekak dadi PLO). PLO dhéwé iku konfederasi multi parté. Ing pacaturan pulitik Palèstina, parté iki dunungé ana ing sisih kiwa; parté iki mligi ndarbèni haluan nasionalis lan uga sosialis..

Fatah dianggep manawa jaman mbiyèn mèlu terlibat aksi-aksi keras révolusionèr lan ngopèni sawetara kelompok militan/téroris. Nanging sanadyan mangkono, Fatah iku séjé karo Hamas, amarga ora ana nagara liya kang nganggep Fatah minangka organisasi téroris.

Ing Pemilu parlemèn Palèstina tanggal 26 Januari 2006, parté Fatah kélangan mayoritasé ing parlemèn marang Hamas. Sawisé iku parté iki mundhuraké kabèh kalungguhan kabinèt lan miwiti dadi parté oposisi.

Pranala njaba[besut | besut sumber]