Kali Yordan

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Kali Jordan (Hebrew: נהר הירדן, Nehar haYarden
Arabic: نهر الأردن, Nahr al-Urdun
)
River
Jordan River Bushy.jpg
Asal jeneng: Hebrew: ירדן (yardén, descender) < ירד (yarad, to descend)[1]
Country Israel, Jordan
Regions Asia Kulon, Mediterania Wétan pesisir
Distrik Galilee
Tributaries
 - left Kali Banias (israel), Kali Dan , Yarmouk River, Zarqa River
 - right Kali Hisbani (Lebanon), Kali Iyon
Landmarks Tlaga Galilea, Laut Mati
Source
 - location Anti-Lebanon Mountain Range ing Gunung Hermon, Golan Heights
 - elevation 2.814 m (9.232 ft)
Mouth Laut Mati
 - elevation
Length 251 km (156 mi)
Kali Yordan ngalir ing sadawané tapel wates antara Israel lan Karajan Yordania
Kali Yordan ngalir ing sadawané tapel wates antara Israel lan Karajan Yordania
Foto udhara Kali Yordan

Kali Yordan (Basa Yahudi: נהר הירדן nehar hayarden, Basa Arab: نهر الأردن nahr al-urdun) kuwi sawijining kali ing Asia Kidul Kulon kang wiwitané ing sisih lor Israel cedhak kibbutz Sede Nehemya lan mili liwat Segara Galiléa menyang Segara Mati. Kali iki minangka sebagéan tapel wates antarané Israel lan Yordania.

Cathetan suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ Klein, Ernest, A Comprehensive Etymological Dictionary of the Hebrew Language for Readers of English, The University of Haifa, Carta, Jerusalem, p.264


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Kali_Yordan&oldid=820343"