Buenos Aires

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Disambig variants icon.svg
Kanggé kagunan sanès saking ', mangga mriksani [[]].
Buenos Aires
The City of Buenos Aires
Clockwise from top: skyline of the city at dusk, the National Congress, the Woman's Bridge, the Cabildo, the Pink House, sesawangan of Puerto Madero, Caminito in La Boca, the Obelisk and the Metropolitan Cathedral.
Clockwise from top: skyline of the city at dusk, the National Congress, the Woman's Bridge, the Cabildo, the Pink House, sesawangan of Puerto Madero, Caminito in La Boca, the Obelisk and the Metropolitan Cathedral.
Gendéra Buenos Aires
Gendéra
Coat of arms of Buenos Aires
Coat of arms
Country  Argentina
Established 1536, 1580
Papréntahan
 • Chief of Government Horacio Rodríguez Larreta
Laladan
 • City 203 km2 (78,5 sq mi)
 • Land 203 km2 (78,5 sq mi)
 • Métro 4.758 km2 (1,837 sq mi)
Cacah warga (2009 est.)
 • City 3.050.728
 • Métro 13.356.715
HDI (2005) 0.923 – high
Situs wèb http://www.buenosaires.gov.ar/ (ing basa Spanyol)

Buenos Aires iku sawijining kutha sing sisan dadi kutha krajan nagara Argentina. Kutha iki dijenengaké miturut Nuestra Señora Santa María del Buen Aire lan duwé bulevar gedhé dhéwé ing donya. Bueonos Aires uga kondhang minangka "Parisé Amérika Kidul" amarga kaanggunané. Sairing karo SDA-né sing jembar lan wong mlarat sing numpuk ing kutha, Buenos Aires duwé sagolongan sing ndunungi pinter lan makmur, kanthi anané koloni artis la Boca, ilmuwan Universitas Buenos Aires yang kasil menangaké bebungah Nobel, taman, plaza, lan bulevar sing nguripaké kutha lan dadi kabanggan sing ndunungi. Dilambangaké nganggo jogèdan Tango, dansa kebak gairah saka Buenos Aires, masarakat tetep loyal marang kuthané lan kanthi romantis kaiket ing sajeroning lingkungan anget lan subur.

Géografi[besut | besut sumber]

Diadegaké kaping pindho ing dhataran Pampa, ya iku ing dhèlta Kali Parana nyebar nganti ketemu Rio de Plata. Pusat kutha iki dumunung ing sadhuwuring tebing sing madhep menyang kali, sawetara pérangan kutha liyané ana ing dhataran cendhèk sing diwatesi kali cilik. Kanthi wewengkon metropolitan sing jembaré 77 mil pasagi (200 km2), kutha iki punjeré ing distrik fedheral. Dipanggoni kurang saka 1/3 sing ndunungi metropolitan lan dikubengi kutha-kutha satelit, kalebu kutha-kutha cilik sing akèh-akèhé dumadi saka pondhok-pondhok wesi sing ngombak-ombak minangka 40% saka omah ing metropolis lan dipanggoni 30% sing ndunungi.

Réferènsi[besut | besut sumber]

Beckner,Chrisanne dan Soetrisno,Eddy.2001.100 Kota Besar Bersejarah di Dunia.Jakarta:Ladang Pustaka dan Intimédhia.

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Wiktionary-logo.svg
Pirsani informasi ngenani Buenos Aires ing KamusWiki.
Wikiplesir duwé panuntun plesir ngenani Buenos Aires (city).