Arsitèk

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Arsitèk ing sangarepé papan gambar, 1893

Wiswakarma utawa arsitèk ya iku jinis panggawéyan kang nekuni babagan désain. Arsitèk minangka pawongan sing ahli ing bababagan èlmu arsitèktur, ahli rancang bangun utawa ahli lingkungan binaan.

Istilah arsitèk kerep dianggep kanthi cethèk mung minangka perancang yasan, ya iku wong sing ngurusi perencanaan, ngrancang, lan ngawasi konstruksi yasan, sing duwé peran mandhu kaputusan sing mrebawani marang aspèk yasan mau saka sisih èstètika, budaya, utawa masalah sosial. Definisi mau kurang tepat amarga lingkup pegawéyan arsitèk jembar banget, wiwit saka lingkup interior ruwangan, lingkup yasan, lingkup komplèks yasan, nganti lingkup kutha lan regional. Amarga saka iku, luwih trep migunakaké dhéfinisi arsitèk minangka ahli ing babagan èlmu arsitèktur, ahli rancang bangun utawa lingkungan binaan.

Uga delengen[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]