Montserrat

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Jujug: pandhu arah, pados
Montserrat
Bendera Montserrat Coat of arms of Montserrat.svg
Motto: Each endeavouring, all achieving
(Inggris: "Saben wong berusaha, kabèh nduwé prèstasi")
LocationMontserrat.png
Basa resmi Inggris
Status pulitik Wewengkon jaban rangkah Britania Raya
Kutha krajan Plymouth (dikosongkan; kutha krajan de facto ing Brades)
Gubernur Deborah Barnes-Jones
Kepala Mentri John Osborne
Wewengkon
  - Total
  - % air

91 km²
dapat dihiraukan
Padunung
  - Total (2006)
  - Kapadhetan

3.000
102/km²
Mata uang Dolar Karibia Timur (XCD)
Zona wektu UTC -4
Lagu kabangsan God Save the Queen
TLD .ms
Kode telepon +664
Peta Montserrat

Montserrat iku pulo ing Segara Karibia kang nduwé status wewengkon jaban rangkah Britania Raya. Christopher Columbus njenengaké pulo iki "Montserrat", adhedhasar ananing gunung kanthi jeneng kasebut ing Spanyol.

Delengen uga[sunting | besut sumber]

Pranala jaba[sunting | besut sumber]

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Montserrat&oldid=1053037"