Kanadha

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
(Kaelih saka Kanadhah)
Canada
Pitakaning Kanadha
Flag
Coat of arms of Kanadha
Coat of arms
Motto: A Mari Usque Ad Mare(Latin: "Saka segara menyang segara")
Anthem: O Canada
Location of Kanadha
CapitalOttawa
Largest cityToronto
Official languagesInggris, Prancis
GovernmentParlementer fedheral
dan monarki konstitusional
Kamardikan
• Water (%)
8,92%
Population
• 2005 estimate
32.400.000 (37)
• 2001 census
30.007.094
GDP (PPP)2005 estimate
• Total
US$1.318 milyar (11)
• Per capita
US$32.921 (9)
CurrencyDolar (CAD)
Time zoneUTC-3.5 nganti -8
• Summer (DST)
UTC-2.5 nganti -7
Calling code1
Internet TLD.ca
Map Kanadha

Kanadha iku nagara kang dunungé paling lor ing Amérika Lèr. Minangka nagara fédherasi saka 10 provinsi lan 3 teritori kanthi sistem desentralisasi lan pamaréntahan awangun monarki konstitusional. Didegaké taun 1867 kanthi undhang-undhang Konfederasi.

Kutha krajané yaiku Ottawa. Nagara iki kang ndunungi kurang luwih 30.007.094 (cacah jiwa 2001) lan jembaré ana 9.984.670 km². Kanadha éwoning nagara maju lan ékonominé gumantung mligi marang kasil alam kang akèh banget.

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Cithakan:Kanadha