Santa Vincent lan Grénadines

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
(Dipunpindhah saking Saint Vincent lan Grenadines)
Jujug: pandhu arah, pados
Saint Vincent and the Grenadines
Motto: Pax et justitia
(Latin: "Keamanan dan Keadilan")
Lagu kabangsanSt Vincent Land So Beautiful
Ibu kutha
and largest city
Kingstown
Basa resmi Inggris
Pamaréntahan Monarki konstitusional
Kedaulatan
 -  Banyu (%) dapat dihiraukan
Pedunung
 -  2006 estimate 118.434 (177)
 -  - census -
PDB (KKB) 2005 estimate
 -  Total US$0,7 miliar (181)
 -  Per capita US$6.650 (88)
Valuta Dolar Karibia Timur (XCD)
Zona wektu (UTC-4)
 -  Summer (DST)  (UTC-4)
Kodhe tilpun 784
Internet TLD .vc

Saint Vincent lan Grenadines minangka nagara kapuloan kang ora luput saka dominasi bangsa Éropah. Wewengkon iki ditemokaké déning Christopher Columbus ing taun 1498. Sawetara wektu kapungkur dadi laladan kang diparebutaké Britania Raya kang isih luwih unggul lan nguwasani negeri iki nganti titiwanci kamardikané ing taun 1979. Nagara iki wewatesan karo Saint Lucia ing sisih lor lan Barbados ing sisih wétan, wewengkoné mung setengah saka ambané Pulo Amboning Indonésia.

Pamérangan administratif[sunting | besut sumber]

Saint Vincent lan Grenadines dipérang dadi 6 lingkungan (parish):

Delengen uga[sunting | besut sumber]

Pranala jaba[sunting | besut sumber]