Santa Vincent lan Grénadines

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Saint Vincent and the Grenadines
Gendéra
Motto: Pax et justitia
(Latin: "Keamanan dan Keadilan")
Antem: St Vincent Land So Beautiful
Kutha krajan
lan paling gedhé
Kingstown
Basa resmi Inggris
Papréntahan Monarki konstitusional
Kedaulatan
 •  Banyu (%) dapat dihiraukan
Cacah jiwa
 •  Rantaman 2006 118.434 (177)
 •  Cacah sirah - -
GDP  (PPP) Rantaman 2005
 •  Gunggung US$0,7 miliar (181)
 •  Per kapita US$6.650 (88)
Valuta Dolar Karibia Timur (XCD)
Wilayat wektu (UTC-4)
 •  Mangsa Panas (DST)  (UTC-4)
Kodhé bèl 784
TLD Internèt .vc

Saint Vincent lan Grenadines minangka nagara kapuloan kang ora luput saka dominasi bangsa Éropah. Wewengkon iki ditemokaké déning Christopher Columbus ing taun 1498. Sawetara wektu kapungkur dadi laladan kang diparebutaké Britania Raya kang isih luwih unggul lan nguwasani negeri iki nganti titiwanci kamardikané ing taun 1979. Nagara iki wewatesan karo Saint Lucia ing sisih lor lan Barbados ing sisih wétan, wewengkoné mung setengah saka ambané Pulo Amboning Indonésia.

Pamérangan administratif[besut | besut sumber]

Saint Vincent lan Grenadines dipérang dadi 6 lingkungan (parish):

Delengen uga[besut | besut sumber]

Pranala jaba[besut | besut sumber]