Barbadhos

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
(Kaelih saka Barbados)
Barbadhos
Patakaning Barbados
Pataka
Aditamènging Barbados
Aditamèng
Cihnabrawit: Pride and Industry
(Inggris: "Harga Diri dan Industri")
Gunagita: In Plenty and In Time of Need
Dunungpenering Barbados
Kuthagara
lan brehakutha
Bridgetown
JawatbasaInggris
PapréntahanMonarki konstitusional
Elizabeth II
Sir Clifford Husbands
David Thompson
Kamardhikan
• Banyu (%)
ora usah digatekake
Population
• Pikira-kira 2006
279.000.000 (171)
• Cacahjiwa -
-
GKK  (ITK)Pikira-kira 2005
• Gunggung
US$4,5 miliar (154)
• Saben wong
US$16.483 (42)
ArtacihnaDolar (BBD)
Laladan wektuUTC-4
• Mangsa ketiga (AKK)
UTC-4
Durawadasandi246
Nagarasandigreha.bb

Barbados iku nagara kapuloan ing Karibia.Kang duwé tapel wates Segara Karibia lan Samudra Atlantik. Dadi siji saka gugusan pulo-pulo Antilles Kecil, Barbados uga dumunung ana ing pérangan wétan gugusan kasbeut.

Barbados misuwur déning indhustri pariwisata uga misuwur karan sesebutan Little England utawa 'Inggris Cilik' kapuloan Karibia.Wiwit kena prabawa déning nagara Inggris kang paling kuat sajeroning pulo iki. Pulo Barbados dumunung 2.585 km sisih kidul-wétan Miami, Amérika Sarékat lan 860 km sak Caracas, Venezuela.