Caracas

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Caracas
Kutha
Santiago de León de Caracas
Julukan: La Sultana del Ávila (Sultan Avila)
La Sucursal del Cielo (Heaven's Branch on Earth)
Motto: Ave María Purísima, sin pecado concebida, en el primer instante de su ser natural
Koordhinat: 10°30′N 66°55′W / 10.500°N 66.917°W / 10.500; -66.917Koordhinat: 10°30′N 66°55′W / 10.500°N 66.917°W / 10.500; -66.917
Diadegaké déning Diego de Losada
Metropolitan Munisipalitas: Libertador, Chacao, Baruta, Sucre, El Hatillo
Government
 • Jinis Walikutha-dewan
 • Bebadan Alcaldía Metropolitana de Caracas
 • Walikutha Antonio Ledezma (ABP)
Tlatah
 • Métro 1.930 km2 (750 sq mi)
Èlevasi 900 m (3,000 ft)
VST (UTC-04:30)
 • Mangsa Panas (DST) ora diamati (UTC-04:30)
Sana jaringan www.alcaldiamayor.gob.ve
Wewengkon lan angka-angka populasi iku gunggung saka limang kutha (sing katulis ing ndhuwur) sing mbangun Distrito Metropolitano.

Caracas iku kutha krajan Venezuela. Kutha iki arupa papan kamardikan Venezuela ditélakaké taun 1811. Padunungé ing taun 2005 gunggungé 4,6 yuta jiwa (laladan metropolitan). Nalika tanggal 26 Maret 1812, kutha iki kena lindhu sing niwasaké watara 20.000 wong.

Geografi[besut | besut sumber]

Iklim[besut | besut sumber]

Data iklim untuk Caracas
Sasi Jan Feb Mar Apr Mei Jun Jul Ags Sep Okt Nov Des Taun
Cathetan paling dhuwur °C (°F) 32
(90)
35
(95)
35
(95)
37
(99)
36
(97)
35
(95)
37
(99)
36
(97)
36
(97)
33
(91)
32
(90)
32
(90)
37
(99)
Rata-rata paling dhuwur °C (°F) 29.0
(84.2)
31.0
(87.8)
31.7
(89.1)
31.1
(88)
31.8
(89.2)
30.3
(86.5)
31.0
(87.8)
29.3
(84.7)
30.1
(86.2)
29.7
(85.5)
29.6
(85.3)
28.4
(83.1)
30,3
(86,5)
Per dina °C (°F) 21.1
(70)
22.8
(73)
23.5
(74.3)
23.7
(74.7)
25.0
(77)
24.2
(75.6)
24.0
(75.2)
23.0
(73.4)
23.5
(74.3)
23.1
(73.6)
22.7
(72.9)
21.3
(70.3)
23,1
(73,6)
Rata-rata paling asor °C (°F) 13.1
(55.6)
14.5
(58.1)
15.3
(59.5)
16.2
(61.2)
18.2
(64.8)
18.1
(64.6)
16.9
(62.4)
16.6
(61.9)
16.8
(62.2)
16.4
(61.5)
15.7
(60.3)
14.2
(57.6)
16,0
(60,8)
Cathetan paling asor °C (°F) 8
(46)
8
(46)
7
(45)
11
(52)
11
(52)
12
(54)
11
(52)
12
(54)
12
(54)
12
(54)
11
(52)
7
(45)
7
(45)
Presipitasi mm (inches) 15.3
(0.602)
13.2
(0.52)
11.4
(0.449)
59.2
(2.331)
81.7
(3.217)
134.1
(5.28)
118.4
(4.661)
123.8
(4.874)
115.4
(4.543)
126.3
(4.972)
72.6
(2.858)
41.4
(1.63)
912,8
(35,937)
Rata-rata dina 6 4 3 7 13 19 19 18 15 15 13 10 142
Sumber #1: World Meteorological Organisation (UN) [1]
Sumber #2: weather.com[2]

Gegandhèngan internasional[besut | besut sumber]

Kutha kembar[besut | besut sumber]

Réferènsi[besut | besut sumber]

  1. ^ "World Weather Information Service - Caracas". 
  2. ^ "Average Weather for Caracas, * - Temperature and Precipitation". weather.com. Dijupuk 8 June 2007. 
  3. ^ "Sister Cities of Istanbul". Dijupuk 1 July 2009. 
  4. ^ Erdem, Selim Efe (1 July 2009). "İstanbul'a 49 kardeş" (ing Turkish). Radikal. Dijupuk 22 July 2009. 49 sister cities in 2003 
  5. ^ Madrid city council webpage "Mapa Mundi de las ciudades hermanadas" Priksa gandra |url= (pitulung). Ayuntamiento de Madrid. Dijupuk 22 July 2009. 

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Cithakan:Kutha krajan nagara ing Amérika Kidul


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Caracas&oldid=1053315"