Rio de Janeiro

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Rio de Janeiro
Lambang Bendera
Lambang Rio de Janeiro
Gendéra Rio de Janeiro
Data dhasar
Didegaké: 1693
Nagara: Brasil
Nagara bagéan: Rio de Janeiro
Zona wektu (UTC-3)
Pemandangan kota Rio de Janeiro
Padunung
- Kutha: || 5.613.000(2005)
- Metro: || 12.620.000
Kepadhetan padunung: 4.781/km²
Wewengkon: 1.260 km²
Kode telepon: +55 (--)
Situs web resmi: www.rio.rj.gov.br
Pulitik
Walikota: Cesar Maia

Rio de Janeiro (maknanipun "Lèpèn Januari" wonten ing basa Portugis) punika ibukitha Negari Bagéan Rio de Janeiro ing Brasil bagéan kidul-wétan.

Kitha punika wiyaripun 1.256 km² lan padunung antawis 6.150.000 yuta jiwa (2004).

Sawetawis 10 yuta padunung manggèn wonten ing wewengkon metropolitan Rio de Janeiro Raya, ingkang wekdal punika minangka kitha paling ageng nomer sekawan ing donya.

Ulah raga[besut | besut sumber]

Rio de Janeiro dados tuan rumah Pan American Games 2007 (Pan American Games ke-15) ingkang dipunwontenaken wiwit 13 ngantos 29 Juli 2007.

Pranala jawi[besut | besut sumber]

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:

Wikivoyage   Pirsani pandhuan wisata Rio de Janeiro ing Wikivoyage


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Rio_de_Janeiro&oldid=1001313"