Rio de Janeiro

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Rio de Janeiro
Lambang Bendera
Lambang Rio de Janeiro
Gendéra Rio de Janeiro
Data dhasar
Didegaké: 1693
Nagara: Brasil
Praja: Rio de Janeiro
Zona wektu (UTC-3)
Sesawangan kutha Rio de Janeiro
Padunung
- Kutha: || 5.613.000(2005)
- Metro: || 12.620.000
Kepadhetan sing ndunungi: 4.781/km²
Wewengkon: 1.260 km²
Kode telepon: +55 (--)
Situs web resmi: www.rio.rj.gov.br
Pulitik
Walikota: Cesar Maia

Rio de Janeiro (maknanipun "Lèpèn Januari" wonten ing basa Portugis) punika ibukitha Negari Pérangan Rio de Janeiro ing Brasil pérangan kidul-wétan.

Kitha punika wiyaripun 1.256 km² lan sing ndunungi antawis 6.150.000 yuta jiwa (2004).

Sawetawis 10 yuta sing ndunungi manggèn wonten ing wewengkon metropolitan Rio de Janeiro Raya, ingkang wekdal punika minangka kitha paling ageng nomer sekawan ing donya.

Ulah raga[besut | besut sumber]

Rio de Janeiro dados tuan rumah Pan American Games 2007 (Pan American Games ke-15) ingkang dipunwontenaken wiwit 13 ngantos 29 Juli 2007.

Pranala njawi[besut | besut sumber]