Panama

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Republic of Panama
República de Panamá
Gendéra Lambang nagara
Motto: "Pro Mundi Beneficio"  (Latin)
"For the Benefit of the World"
Antem: Himno Istmeño  (Basa Spanyol)
Kutha krajan
lan paling gedhé
Panama City
8°58′N 79°32′W / 8.967°N 79.533°W / 8.967; -79.533
Basa resmi Spanish
Dhémonim Panamanian
Papréntahan Constitutional Democracy
 •  President Juan Carlos Varela
 •  Vicepresident Isabel Saint Malo
 •  Vicepresident ?
Independence
 •  from Spain 28 November 1821 
 •  from Colombia 3 November 1903 
Laladan
 •  Gunggung 75.517 km2 (118th)
29.157 sq mi
 •  Banyu (%) 2.9
Cacah jiwa
 •  Rantaman Dec 2006 3,320,000 (133rd)
 •  Cacah sirah May 2000 2,839,177
 •  Karapetan 43/km2 (156th)
111/sq mi
GDP  (PPP) Rantaman 2006
 •  Gunggung $27,551 million (103th)
 •  Per kapita $8,359 (83rd)
Gini (2002) 48.5
dhuwur
HDI (2007) Increase 0.812
Cacad: Angka HDI ora sah · 62th
Valuta Balboa, U.S. dollar
(PAB, USD)
Zona wektu (UTC-5)
 •  Mangsa Panas (DST)  (UTC-5)
Kodhé bèl 507
TLD Internèt .pa

Panama, jeneng resminé Républik Panama (Basa Spanyol: República de Panamá; IPA: [re'puβlika ðe pana'ma]), iku nagara kang dumunung ana ing tlatah paling kidul Amerika Tengah. Lokasiné ana ing tlatah genting utawa isthmus, Panama minangka nagara antar bawana utawatranscontinental nation, kang nyambungaké Amérika Lèr lan Amérika Kidul, kaloroné bagéyan saka bawana Amérika. Nagara iki wewatesan karo Costa Rica ing sisih lor-kulon, Colombia ing sisih kidul-wétan, Segara Karibbea ing sisih lor lanSamudra Pasifik ing sisih kidul. Nagara iki minangka nagara pusat bisnis internasional lan uga nagara transit. Ing Amérika Tengah, nagara iki minangka nagara kang industriné paling maju kaloro sawisé El Salvador, Panama uga minangka nagara katelu paling gedhé ékonominé ing Amérika Tengah, sawisé Guatemala lan Kosta Rika.

Pranala jaba[besut | besut sumber]

Pamaréntah

Turisme

Ekonomi lan Bisnis

Media

Geographic locale

Cithakan:Provinces of Panama Cithakan:Countries of Central America Cithakan:Countries and territories of Middle America Cithakan:Countries of North America

International membership

Cithakan:UN Security Council Cithakan:Latin Union



Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Panama&oldid=1052772"