Costa Rica

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
República de Costa Rica
Gendéra
Sesanti: 
Antem: Noble patria, tu hermosa bandera
Kutha krajan
lan paling gedhé
San José
Basa resmi Spanyol
Papréntahan Républik
Kamardikan
 •  Banyu (%) 0,7%
Cacah jiwa
 •  Rantaman 2006 4.244.709 (122)
 •  Cacah sirah - -
GDP  (PPP) Rantaman 2005
 •  Gunggung US$41,96 miliar (78)
 •  Per kapita US$9.887 (65)
Valuta Colón (CRC)
Zona wektu (UTC-6)
 •  Mangsa Panas (DST)  (UTC-6)
Kodhé bèl 506
TLD Internèt .cr

Costa Rica iku nagara paling cilik nomer loro ing Amérika Tengah kang wewatesan karo Nikaragua ing sisih lor, Panama ing sisih kidul- kidul-wétan, Samudra Pasifik ing sisih kulon lan kidul, lan Segara Karibia ing sisih wétan. Costa Rica minangka nagara pengonsumsi gula paling akèh ing donya. Taun 1980, konsumsi rata-rata per jiwa punjul 65 kg kang maknané saben wong mangan 1,7 ons gula sadina. Nagara iki ndarbèni tingkat pulitik paling aman ing kawasané. Dibandingaké karo nagara-nagara Amérika Latin liyané, Costa Rica unggul sajeroning pikolèhan per kapita. Kasil utama nagara kang wewengkoné udakara 51.100 km² iki ya iku kopi.

Uga delengen[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Cithakan:Amérika Tengah