Pasisir Karta

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
República de Costa Rica
Patakaning Pasisir Karta
Pataka
Cihnabrawit: 
Gunagita: Noble patria, tu hermosa bandera
Dunungpenering Pasisir Karta
Kuthagara
lan brehakutha
San José
JawatbasaSpanyol
PapréntahanRépublik
Kamardikan
• Banyu (%)
0,7%
Population
• Pikira-kira 2006
4.244.709 (122)
• Cacahjiwa -
-
GKK  (ITK)Pikira-kira 2005
• Gunggung
US$41,96 miliar (78)
• Saben wong
US$9.887 (65)
ArtacihnaColón (CRC)
Laladan wektuUTC-6
• Mangsa ketiga (AKK)
UTC-6
Durawadasandi506
Nagarasandigreha.cr

Pasisir Karta utawa Costa Rica yaiku nagara paling cilik nomer loro ing Amérika Tengah kang wewatesan karo Nikaragua ing sisih lor, Panama ing sisih kidul- kidul-wétan, Samudra Pasifik ing sisih kulon lan kidul, lan Segara Karibia ing sisih wétan. Pasisir Karta minangka nagara pengonsumsi gula paling akèh ing donya. Taun 1980, konsumsi rata-rata per jiwa punjul 65 kg kang tegesé saben wong mangan 1,7 ons gula sadina. Nagara iki ndarbèni tingkat pulitik paling aman ing kawasané. Dibandingaké karo nagara-nagara Amérika Latin liyané, Pasisir Karta unggul sajeroning pikolèhan per kapita. Kasil utama nagara kang wewengkoné udakara 51.100 km² iki yaiku kopi.

Deleng uga[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Cithakan:Amérika Tengah