Barbadhos

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Barbadhos
Gendéra Lambang nagara
Motto: Pride and Industry
(Inggris: "Harga Diri dan Industri")
Antem: In Plenty and In Time of Need
Kutha krajan
lan paling gedhé
Bridgetown
Basa resmi Inggris
Papréntahan Monarki konstitusional
 •  Ratu
Gubernur-Jenderal
Elizabeth II
Sir Clifford Husbands
 •  Perdana Mentri David Thompson
Kamardhikan
 •  Banyu (%) ora usah digatekake
Cacah jiwa
 •  Rantaman 2006 279.000.000 (171)
 •  Cacah sirah - -
GDP  (PPP) Rantaman 2005
 •  Gunggung US$4,5 miliar (154)
 •  Per kapita US$16.483 (42)
Valuta Dolar (BBD)
Zona wektu (UTC-4)
 •  Mangsa Panas (DST)  (UTC-4)
Kodhé bèl 246
TLD Internèt .bb

Barbados iku nagara kapuloan ing Karibia.Kang nduwèni tapel wates Segara Karibia lan Samudra Atlantik. Dadi siji saka gugusan pulo-pulo Antilles Kecil, Barbados uga dumunung ana ing bagean wétan gugusan kasbeut.

Barbados misuwur déning industri pariwisata uga misuwur karan sesebutan Little England utawa 'Inggris Cilik' kapuloan Karibia.Wiwit kena prabawa déning nagara Inggris kang paling kuat jroning pulo iki. Pulo Barbados dumunung 2.585 km sisih kidul-wetan Miami, Amérika Sarékat lan 860 km sak Caracas, Venezuela.


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Barbadhos&oldid=1081374"