Santa Vincent lan Grénadines

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Saint Vincent and the Grenadines
Patakaning Saint Vincent dan Grenadines
Pataka
Aditamènging Saint Vincent dan Grenadines
Aditamèng
Cihnabrawit: Pax et justitia
(Latin: "Keamanan dan Keadilan")
Gunagita: St Vincent Land So Beautiful
Dunungpenering Saint Vincent dan Grenadines
Kuthagara
lan brehakutha
Kingstown
JawatbasaInggris
PapréntahanMonarki konstitusional
Kedaulatan
• Banyu (%)
dapat dihiraukan
Population
• Pikira-kira 2006
118.434 (177)
• Cacahjiwa -
-
GKK  (ITK)Pikira-kira 2005
• Gunggung
US$0,7 miliar (181)
• Saben wong
US$6.650 (88)
ArtacihnaDolar Karibia Timur (XCD)
Laladan wektuUTC-4
• Mangsa ketiga (AKK)
UTC-4
Durawadasandi784
Nagarasandigreha.vc

Saint Vincent lan Grenadines minangka nagara kapuloan kang ora luput saka dominasi bangsa Éropa. Wewengkon iki tinemu déning Christopher Columbus ing taun 1498. Sawetara wektu kapungkur dadi laladan kang diparebutaké Karajan Manunggal kang isih luwih unggul lan nguwasani nagari iki nganti titiwanci kamardikané ing taun 1979. Nagara iki wewatesan karo Saint Lucia ing sisih lor lan Barbados ing sisih wétan, wewengkoné mung setengah saka ambané Pulo Amboning Indonésia.

Pamérangan administratif[besut | besut sumber]

Saint Vincent lan Grenadines dipérang dadi 6 lingkungan (parish):

Uga delengen[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]