Christopher Columbus

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Jujug: pandhu arah, pados
Christopher Columbus
Christopher Columbus.PNG
Pasaliran Kolumbus ing lukisan abad kaping-16. Boten wonten gambar aslinipun Kolumbus.
Lair Antawis 22 Agustus lan 31 Oktober 1451
Genoa, Républik Genoa, sapunika Italia
Pati 20 Mèi 1506(1506-05-20) (aged 54)
Valladolid, Takhta Kastilia, sapunika Spanyol
Bangsa Genoa
Jeneng liya Genoa: Christoffa Corombo
Italia: Cristoforo Colombo
Katalan: Cristòfor Colom
Spanyol: Cristóbal Colón
Portugis: Cristóvão Colombo
Latin: Christophorus Columbus
Pakarya Panjlajah Laut Takhta Kastilia
Gelar Laksamana Samudra Donya; Viceroy lan Gubernur Hindia
Agama Roma Katulik
Bojo Filipa Moniz Perestrelo (c. 1455-1485)
Pasangan Beatriz Enríquez de Arana (c. 1485-1506)
Anak Diego
Fernando
Dulur Giovanni Pellegrino, Giacomo lan Bartolomeus Kolumbus (sadhèrèk)
Tandha tangan
Columbus Signature.svg
Lukisan Christopher Columbus déning Sebastiano del Piombo (15291530)

Christopher Columbus utawi kala-kala dipunwastani Kolumbus (1451-1506), punika satunggiling juru segantun saha panjlajah ingkang mamanggihaken Donya Ènggal utawi jagad Amérika.

Ing basa Spanyol piyambakipun dipunwastani Cristóbal Colón, lajeng ing basa Italia dipunwastani Cristoforo Colombo. Miturut tradhisi piyambakipun miyos ing Genoa, Italia, saking kulawargi mlarat. Nanging panlitèn ènggal nedahaken menawi sajatosipun katingalipun piyambakipun sangkanipun saking Katalonia. Katalonia sapunika satunggiling laladan otonom ing praja Spanyol. Lajeng piyambakipun sanès saking kulawargi mlarat nanging satunggiling tiyang lebet utawi priyayi. Dados taksih tiyang ningrat. Punapa piyambakipun ndhelikaken idhèntitasipun dèrèng kasumerepan.

Wikipedia
Artikel punika, artikel dhasar ingkang kedah dipundarbèni sadaya basa.