Christopher Columbus

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Christopher Columbus

Pasaliran Kolumbus ing lukisan abad kaping-16. Boten wonten gambar aslinipun Kolumbus.
Lair Antawis 22 Agustus lan 31 Oktober 1451
Genoa, Républik Genoa, sapuniki Italia
Pati 20 Mei 1506 (umur 54)
Valladolid, Takhta Kastilia, sapuniki Spanyol
Kabangsan Genoa
Jeneng liya Genoa: Christoffa Corombo
Italia: Cristoforo Colombo
Katalan: Cristòfor Colom
Spanyol: Cristóbal Colón
Portugis: Cristóvão Colombo
Latin: Christophorus Columbus
Pakaryan Panjlajah Laut Takhta Kastilia
Judhul Laksamana Samudra Donya; Viceroy lan Gubernur Hindia
Agama Roma Katulik
Garwa Filipa Moniz Perestrelo (c. 1455-1485)
Partner Beatriz Enríquez de Arana (c. 1485-1506)
Putra/putri Diego
Fernando
Kulawarga Giovanni Pellegrino, Giacomo lan Bartolomeus Kolumbus (sadhèrèk)
Tapak asma
Lukisan Christopher Columbus déning Sebastiano del Piombo (15291530)

Christopher Columbus utawi kala-kala dipunwastani Kolumbus (1451-1506) , punika satunggiling juru segantun saha panjlajah ingkang mamanggihaken Donya Ènggal utawi jagad Amérika.

Ing basa Spanyol piyambakipun dipunwastani Cristóbal Colón, lajeng ing basa Italia dipunwastani Cristoforo Colombo. Miturut tradhisi piyambakipun miyos ing Genoa, Italia, saking kulawargi mlarat. Nanging panlitèn ènggal nedahaken menawi sajatosipun katingalipun piyambakipun sangkanipun saking Katalonia. Katalonia sapunika satunggiling dhaérah otonom ing praja Spanyol. Lajeng piyambakipun sanès saking kulawargi mlarat nanging satunggiling tiyang lebet utawi priyayi. Dados taksih tiyang ningrat. Punapa piyambakipun ndhelikaken idhèntitasipun dèrèng kasumerepan.


Artikel punika taksih tulisan rintisan (stub). Sinten kémawon ingkang kersa mbenakaken, sumangga kémawon.

Wikipedia
Artikel punika, artikel dhasar ingkang kedah dipundarbèni sadaya basa.