Laksamana

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Gambar:Ph tni-al bin4.jpg
Tandha pangkat ing sragam dinas pedinan

Laksamana iku istilah jroning Basa Indonésia asal saka Basa Melayu, ya iku panglima tertinggi ing segara’’. Kayadéné nalika dianggo ing mangsa Sultan Iskandar Muda (1593-1636) ing Kasultanan Acèh sing nduwèni panglima angkatan segara wanita Laksamana Malahayati. Hang Tuah, sing diduga asal saka Kapulauan Riau[butuh rujukan], dihikayataké jroning Sastra Melayu dadi sawijining laksamana ing Krajaan Malaka ing abad ka-14.

Angkatan Laut Indonésia[besut | besut sumber]

Ing TNI Angkatan Laut, Laksamana minangka jenjang kapangkatan paling dhuwur, setara karo Jenderal ing TNI Angkatan Dharat utawa Marsekal ing TNI Angkatan Udhara. Penyandang pangkat iki nganggo tandha pangkat kanthi bintang papat ing pundhak.

Tingkatan pangkat[besut | besut sumber]

Bintang Jeneng pangkat Basa Inggris Padanan karo
 Amérika Sarékat Amérika Sarékat
Padanan karo
 Karajan Manunggal Britania Raya
Padanan karo
Cithakan:Country data prancis Prancis
1 bintang Laksamana Pertama First Admiral Rear Admiral (Lower Half) Commodore Contre-amiral
2 bintang Laksamana Muda Rear Admiral Rear Admiral (Upper Half) Rear Admiral Vice-amiral
3 bintang Laksamana Madya Vice Admiral Vice Admiral Vice Admiral Vice-amiral d'escadre
4 bintang Laksamana Admiral Admiral Admiral Amiral
5 bintang Laksamana Besar Grand Admiral Fleet Admiral Admiral of the Fleet

Deleng uga[besut | besut sumber]


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Laksamana&oldid=1056536"