Jingklik oglak-aglik

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Jingklik oglak-aglik utawi dhingklik oglak-aglik punika salah satunggaling dolanan tradhisional laré [1]. Dolanan punika taksih wonten ing padhusunan. Paraganipun punika laré alit umur tigang ngantos gangsal taun. Anggènipun dolanan punika sukunipun dipuntumpangaken kaliyan setunggali-satunggalipun kanca, lajeng sukunipun dipunangkat satunggal. Sami mubeng-mubeng lajeng ungkur-ungkuran, sinambi nglagokaken tembang jingklik oglak-aglik.

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. Katalog Pameran Pekan Budaya Indonesia