Rèmi

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
jinising 52 kartu remi dipunjejer.

Rèmi (basa Inggris: playing cards), utawi misuwur dipun astani kalian kopik, inggih punika sakkempalan kopik sakukuran tangan lan dimupangatake kagem main kartu.Pigunanipun kartu rèmi punika sanesnipun kados diangge sulap, enkripsi lan dolanan kartu . Ukara “rèmi” inggih enika dipun pendet saking salah satunggalipun asma saking dolanan kartu (kopik).

Jinis[besut | besut sumber]

Wonteng kirang langkung 1001 (setunggal ewu setunggal) jinis dolanan kartu (kopik). Saben nagara ngadahiag asma ingkang bénten-bénten,tuladhanipun ing salah satunggalipun ing nagara Indonesia, misuwur karan dolanan 41, “rèmi”, “cangkulan”, minuman, pokeran lan jémeh , dsb.Ingkang misuwur ting saben nagara inggihpunika poker, canasta, blackjack, casino, solitaire, bridge, kanthi cacahipun ingkang dolanan bénten-bénten.

Cara dolanan[besut | besut sumber]

  • Bridge inggih punika saged dipunmainake dèning 4 wong - kang saged pasangan kalian piyantun sanes. Dolanan punika (Rèmi) punika ndadosake jinis ulah raga kang misuwur ing salah satunggaling nomer ting kelompok Indonésia ing sakjroninipun kagiatan ulah raga rèmi kangge menangake kajuaraa tethandingan bridge ing donya.

Satunggal pak kartu/kopik cacahipun 52 lémbar. Dipun para/bagi dados 4 suit utawi jinis kartu (Spade, Heart, Diamond, Club) ingkang kapengkar saben tiang (pamain) dipunaturi 13 kartu (saking As, 2, 3, dst. sampai King). Plus kartu tambahan berupa dua kartu joker, hitam dan merah.
.Rèmi ugi diangge dolanan kangge piyantun diwasa lan sanesipun kayata:

Sajarah[besut | besut sumber]

Kartu tarot .

Ting pundhi lan sinten ingkang nemukake dipunira-ira asalipun saking tlatah Cina utawa Hindustan (India)kirang langkung taun 800.Dospundi cariosipun saged mlebet ngantos dumugi Éropah lan ngantos sapunika tasih samar-samar boten wonten tinemu. Saget ugi dipun asta pedagang, tentara,utawisuku-suku nomaden.Kang gamblang, jinis dolanan kartu punika saged ugi saking wètan kados mesir utawi Arab.Rèmi saged dipunpanggiho sapidahan ting Italia kintén-kinten taun 1200-an. Sakbajuripun sumebar ting saben nagara kados Jerman, Perancis, lanSpanyol.

Pranala jaba[besut | besut sumber]


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Rèmi&oldid=995843"