Poker

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Game Texas terus ditindakake. "Hold 'em" saiki minangka bentuk poker sing paling populer.

Poker minangka game kertu kulawarga sing nuduhake aturan lan biasane (nanging ora mesthi) rangking ing tangan. Game poker beda-beda ing cara menehi kertu, kepiye carane bisa nggawe tangan, tangan sing dhuwur utawa sithik bisa menang ing pertarungan (ing sawetara game, taruhan kasebut dipisahake ing antarane tangan sing dhuwur lan kurang), watesan taruhan lan pinten taruhan diijini. Ing game poker modern sing paling akeh, taruhan kaping pisanan diwiwiti kanthi sawetara kontrak paksa. Tumindak kasebut banjur diterusake ing sisih kiwa. Saben pemain banjur kudu cocog karo taruhan maksimum sadurunge utawa lempitan, ilang saham nganti saiki lan kabeh kepentingan isih ana. Pemain sing cocog karo taruhan uga bisa nambah, nambah taruhan. Babak taruhan rampung nalika kabeh pemain wis cocog karo taruhan pungkasan utawa lempitan. Yen kabeh, kajaba siji pemain melu ing saben puteran, pemain liyane nglumpukake taruhan lan bisa milih nuduhake utawa ndhelikake tangane. Yen luwih saka siji pemain tetep gelut sawise babak taruhan pungkasan, tangan bakal ditampilake lan tangan sing menang bakal entuk saham.

Jinis kertu[besut | besut sumber]

Kanggo informasi luwih lengkap, waca artikel Dhaptar tangan ing poker.

Ing poker, pemain nggawe limang kertu miturut aturan sing wis ditemtokake, sing beda-beda miturut varian poker sing dimainake. Tangan dibandhingake nggunakake sistem peringkat sing standar ing kabeh varian poker, pemain kanthi rangking tangan paling dhuwur yaiku sing menang miturut kahanan sing umume variasi poker. Ing sawetara jinis, pangkat tangan paling murah bisa menang utawa dasi. Peringkat tangan iki uga digunakake ing pirang-pirang game kertu liyane, lan ing poker dadu.

Jeneng Terdiri atas
1-pair Pasangan kertu kanthi pangkat sing padha
2-pair 2 pasang kertu kanthi pangkat sing padha
3-of-a-kind 3 kertu kanthi pangkat sing padha
Straight 5 scorecards berturut-turut, heterogen
Flush 5 kertu homogen, nomer ora urut-urutan
Full house Gabungan 3-of-a-kind lan 1-pair
4-of-a-kind 4 kertu nomer padha lan 1 kertu nomer liyane
Straight flush 5 nomer kertu kanthi urutan homogen
Royal flush 10-J-Q-K-A homogen