Dhaptar tangan ing poker

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan

Ing poker, pemain nggawe limang kertu miturut aturan sing wis ditemtokake, sing beda-beda miturut varian poker sing dimainake. Tangan dibandhingake nggunakake sistem peringkat sing standar ing kabeh varian poker, pemain kanthi rangking tangan paling dhuwur yaiku sing menang miturut kahanan sing umume variasi poker. Ing sawetara jinis, pangkat tangan paling murah bisa menang utawa dasi.

Contone urutan kategori tangan ing poker


Peringkat tangan iki uga digunakake ing pirang-pirang game kertu liyane, lan ing poker dadu.

Aturan ing ngisor iki ditrapake kanggo kabeh rangking tangan ing poker. Miturut aturan asli ana 10 rangking beda.

Tangan mesthi kasusun saka limang kertu. Ing game sing kasedhiya luwih saka limang kertu kanggo saben pemain, kombinasi kertu lima sing paling apik kudu dimainake. Kertu apa wae sing ora kalebu ing tangan ora mengaruhi peringkat. Contone, yen pamuter A nyekel 3 ♠ Q ♦, lan pamuter B nyekel 3 ♣ A ♣, lan limang kertu ing meja yaiku 4 ♣ 5 6 7 ♠ 10 ♥, sing kasedhiya kanggo loro pemain, mula kalorone pemain padha . entuk terus 3-4-5-6-7 sanajan kasunyatan manawa Pemain B Ace luwih dhuwur tinimbang Ratu Player A. Ing kasus iki, kicker ora digunakake saengga kaloro pemain kasebut diarani ikatan lan pot kasebut dipisahake antarane kalorone.

Kertu individu kalebu A (paling dhuwur), K, Q, J, 10, 9, 8, 7, 6, 5, 4, 3, 2 (paling endhek). Ace bisa katon paling endhek (kaya yen duwe skor "1") nalika bagean saka flush lurus utawa lurus A-2-3-4-5. Ing varian poker bal-balan ace-to-five lan ace-to-enem, Ace mung diputer minangka kertu kanthi nilai paling murah, lan Ace mung diputer minangka kertu sing nduweni nilai paling dhuwur ing lowball deuce-to-seven lowball. Nilai kertu individu digunakake kanggo rangking tangan sing ana ing kategori rangking sing padha.

Suit kertu digunakake kanggo nemtokake manawa tangan mbentuk flush utawa flush straight. Umume varian kasebut, setelan kasebut ora duwe regane, lan ora duwe peran kanggo nemtokake rangking tangan.

Tangan paling murah sing nduweni kualifikasi ing kategori tartamtu bisa ngalahake kabeh tangan ing kabeh kategori ing sangisore. Contone, 2 2 ♠ 3 3 ♣ 4 ♠, tangan paling ngisor yaiku rong pasang, ngalahake kabeh tangan nganggo siji pasangan utawa kertu dhuwur (kayata A ♠ A ♦ K ♦ Q ♥ J ♣), amarga pangkat loro pasangan yaiku luwih saka siji pasangan utawa kertu dhuwur. Tangan duwe pangkat sing padha tanpa preduli saka urutan kertu, katrangan (nomer rangking), utawa setelan. Contone, 10 ♠ 8 ♦ 10 6 ♣ 10 ♣, padha karo tangan 10 ♣ 10 ♦ 10 ♣ 8 6 ♣, sanajan ing tangan pisanan, telu jinis kasebut ora pati jelas. Yen ana sawetara tangan sing pangkat padha ing gelaran (amarga kicker utawa kicker ora duwe pangkat sing padha), pot kasebut dipisahake ing antarane para pemain sing menang. Yen jumlah chip sing ditangani nggawe fraksi (chip sing isih ora bisa dipisahake), pamuter kanthi tangan jarum jam sakdurunge saka tandha bakul entuk Kripik sing isih ana.

Kategori Tangan[besut | besut sumber]

Straight flush[besut | besut sumber]

Straight Flush yaiku tangan sing ngemot limang kertu berturut-turut, kabeh padha, kayata Q ♣ J ♣ 10 ♣ 9 ♣ 8 ♣, (flush lurus yaiku kombinasi flush lan flush). Yen ana loro tangan sing entuk siraman lurus, mula cara kanggo nemtokake pemenang yaiku mbandhingake kertu sing duwe nilai paling dhuwur ing flush lurus sing sampeyan entuk. Ace bisa dienggo minangka kertu sing duwe skor paling endhek, 5 4 3 2 2 A, yaiku flush lurus lima dhuwur, uga dikenal minangka "rodha baja".

Flush straight-high Ace (ace paling dhuwur), kayata A ♦ K Q Q J 10 A Royal flush, lan minangka tangan paling dhuwur ing poker.

Ing poker limang kertu, ana 40 kemungkinan flushes langsung, kalebu 4 flus royal, kemungkinan flush straight

Four of a kind[besut | besut sumber]

Four of a Kind, uga dikenal minangka quad, yaiku tangan poker kayata 9 ♣ 9 ♠ 9 9 ♥ J ♥, sing isine patang kertu kanthi pangkat sing padha lan siji kertu liyane kanthi nilai sing beda. Quad kanthi nilai kertu paling dhuwur bisa ngalahake rangking ngisor. Ing game poker kanthi pirang-pirang geladhak kertu (dipasang bareng), kertu liar, bisa uga rong pemain utawa luwih entuk kotak sing padha, ing kasus iki, kertu liyane minangka kicker, kayata 7 ♣ 7 ♠ 7 7 ♥ J ♥, ngalahake 7 ♣ 7 ♠ 7 ♦ 7 ♥ 10 ♣. Yen tangan loro duwe nilai kicker sing padha, dasi lan pot dibuwang.

Full house[besut | besut sumber]

Full House, uga dikenal minangka kapal lengkap, yaiku tangan kayata 3 ♣ 3 ♠ 3 6 ♣ 6 ♥, sing ngemot telung kertu kanthi pangkat liyane lan sepasang kertu kanthi nilai liyane (telung jinis lan sepasang) . Yen ana rong omah lengkap ing game, sing duwe telu kertu skor paling dhuwur yaiku sing menang, mula 7 ♠ 7 ♥ 7 4 ♦ 4 ♣, ngalahake 6 ♠ 6 ♥ 6 ♦ A ♠ A ♣. Yen tangan loro duwe telung kertu kanthi pangkat sing padha (bisa uga ing kertu liar lan poker kertu komunitas), tangan kanthi pasangan sing luwih dhuwur yaiku sing menang, mula 5 ♥ 5 ♦ 5 ♠ Q ♥ Q ♣, ngalahake 5 ♣ 5 ♦ 5 ♠ J ♠ J ♦. Omah lengkap diarani "Telung pasangan sing kebak pasangan" utawa kadhang "Three over Pair", Q ♦ Q ♦ Q ♠ 9 ♥ 9 ♣, diarani "Ratu kebak nines", "Ratu ing ndhuwur sanga", utawa mung "Ratu kebak ".

Flush[besut | besut sumber]

Flush minangka tangan poker kaya Q ♣ 10 ♣ 7 ♣ 6 ♣ 4 ♣, ing limang kertu, kabeh kasusun saka setelan sing padha, lan regane ora terus-terusan (amarga yen ana berturut-turut, mula ora ana flush nanging langsung siram lurus). Yen ana loro flushes, mula kertu sing regane paling dhuwur dibandhingake kaya dene loro pemain entuk kertu dhuwur, kertu kanthi nilai paling dhuwur yaiku sing menang. Yen tangan loro duwe kertu peringkat paling dhuwur, kertu peringkat nomer loro nomer loro dibandhingake, lan liya-liyane nganti ditemokake bedane. Yen kalorone ngemot limang poin sing padha, mula bakal diarani ikatan (draw), iki kedadeyan amarga kertu kasebut duwe pengaruhe kanggo netepake nilai kertu pamuter sing dhuwur lan kurang.

Siram disusun wiwit saka kertu sing duwe nilai paling dhuwur, banjur kertu kanthi nilai sing luwih murah, lan sapiturute. "Queen-high flush" minangka jeneng Q ♦ 9 7 4 4 3 Yen regane kertu nomer loro iku penting, mula K ♠ 10 ♠ 5 ♠ 3 ♠ 2 ♠, yaiku "flush king-ten-high" utawa mung "king-ten flush", dene K ♥ Q ♥ 9 ♥ 5 ♥ 4 ♥, yaiku "flush raja-ratu". Ing game sing nggunakake kertu komunitas (kertu ngadhepi ing meja sing bisa digunakake kabeh pemain), kertu kanthi nilai paling dhuwur bisa dadi salah siji saka limang kertu komunitas sing bisa digunakake kabeh pemain, ing kasus iki bisa digawe nganggo kertu pamuter. Digabungake karo kertu komunitas, kayata limang kertu komunitas (ngadhepi ing ndhuwur meja) yaiku A ♣ 10 ♣ 6 ♣ 2 ♣, pemain karo Q ♣ J ♦, bakal nyekel "ratu -dhuwur flush "nalika pamuter nganggo K ♣ 10 ♠, bakal nyekel" King-high flush ", kalorone pemain nggunakake Ace minangka sing paling dhuwur.

Three of a kind[besut | besut sumber]

Three of a kind, uga diarani lelungan utawa pesawat, yaiku tangan poker kayata 2 2 ♠ 2 ♣ K ♠ 6 ♥, ngemot telung kertu kanthi pangkat sing padha, ditambah uga rong kertu sing ora padha (dudu pasangan). Ing Texas terus lan game gagal liyane, telu jinis biasane diarani "set", nalika dibentuk saka pasangan pemain kanthi siji kertu sing cocog ing meja; Telu jinis uga bisa diarani "plancongan", nalika dibentuk dening siji kertu pamain pamuter kanthi rong kertu sing cocog ing meja.

Telu jinis kanthi skor paling dhuwur ngalahake telu jinis kanthi skor ngisor, contone Q ♠ Q ♥ Q ♦ 7 ♠ 4 ♣, ngalahake J ♠ J ♣ J ♦ A ♦ K ♣. Yen loro tangan ngemot telung kertu kanthi pangkat sing padha, bisa uga ing game sing digunakake kertu komunitas, tendhangan kasebut dibandhingake kanggo nemtokake pemenang, kayata 4 4 ♣ 4 ♦ 9 2 ♣, ngalahake 4 4 ​​♠ 4 ♠ 8 ♣ 7.

Two pair[besut | besut sumber]

Two Pair yaiku tangan poker kayata J ♥ J ♣ 4 ♣ 4 ♠ 9 ♥, ngemot sepasang kertu kanthi nilai sing padha, ditambah sepasang kertu kanthi nilai sing padha (regane ora padha karo pasangan pisanan), banjur siji kertu sing duwe regane ora padha karo pasangan pisanan utawa kaloro. Yen loro tangan entuk loro pasangan, mula pasangan sing regane luwih dhuwur tinimbang saben dibandhingake, lan sing menang yaiku sing duwe nilai pasangan sing luwih dhuwur (kayata 10 ♠ 10 ♣ 8 ♥ 8 ♣ 4 ♠, ngalahake 8 ♥ 8 ♣ 4 ♠ 4 ♣ 10 ♠). Yen kaloro tangan duwe nilai sing padha ing pasangan pisanan, mula pasangan loro kaloro dibandhingake, kayata 10 ♠ 10 ♠ 8 ♥ 8 ♣ 4 ♠, ngalahake 10 ♠ 10 ♣ 4 ♠ 4 ♥ 8 ♥. Yen loro tangan entuk loro pasangan kanthi rangking sing padha, mula tendhangan digunakake kanggo nemtokake pemenang, mula 10 ♠ 10 ♣ 8 ♥ 8 ♣ A ♦, ngalahake 10 ♠ 10 ♣ 8 ♥ 8 ♣ 4 ♠.

Penyebutan rong pasangan biasane diwiwiti karo pasangan pisanan sing duwe nilai paling dhuwur, banjur diikuti karo pasangan ngisor yen prelu, K ♣ K ♦ 9 ♠ 9 ♥ 5 ♥, diarani "Raja ngliwati kali", "King and nines ", utawa mung diarani" Kings up "yen sangang ora perlu disebutake.

High Card[besut | besut sumber]

Kertu dhuwur utawa ora ana pasangan yaiku tangan poker kaya K ♥ J ♥ 8 ♣ 7 ♦ 4 ♠, limang kertu sing dibentuk ora bisa memenuhi syarat ing ndhuwur. Sejatine, ora ana tangan sing digawe, lan siji-sijine tangan sing migunani yaiku kertu sing regane paling dhuwur. Nanging, pemain kadang menang pot yen kabeh pemain liyane wis 'melu' utawa malah dibandhingake nalika gelandang. Rong tangan dibandhingake kanthi ndeleng kertu sing regane paling dhuwur. Yen padha, mula kertu sing regane paling dhuwur sabanjure bisa dibandhingake, lan liya-liyane nganti ditemokake bedane.

Kertu dhuwur digambar dening siji utawa loro kertu paling dhuwur ing tangan, kayata "king high", "ace-queen high", utawa kertu sing dibutuhake kanggo ngilangi dasi. Kertu dhuwur uga diarani "ora ana", "sampah", lan istilah-istilah liyane sing nyepelekake.

Kertu dhuwur sing paling murah yaiku 7, "paling dhuwur pitu" (kayata 7 ♠ 5 ♣ 4 ♦ 3 2 ♣), amarga tangan kaya 6 5 ♣ 4 ♠ 3 2 ♥, bakal lurus lan ing 6 4 ♠ 3 ♦ 2 ♥ A ♥, Ace bakal dadi kertu kanthi nilai paling dhuwur.