Pedagang

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Pedagang utawa Wong dagang iku wong sing pegawéyané dagang, adol-tinuku barang ora diprodhuksi dhéwé, kanggo antuk bathi. Pedagang bisa dikategori :

  1. Pedagang grosir, operasi jroning ranté dhistribusi antara prodhusèn lan pedagang ècèran.
  2. Pedagang ècèran (basa Inggris: retail), disebut uga pengècèr, adol prodhuk komoditas langsung marang konsumèn. Sing duwé toko utawa warung iku arupa pengecer.

Uga delengen[besut | besut sumber]