Pedagang

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Pedagang utawa Wong dagang iku wong kang pegawéyané dagang, adol-tinuku barang ora diprodhuksi dhéwé, kanggo olèh bathi. Pedagang bisa dikategori:

  1. Pedagang grosir, operasi sajeroning ranté dhistribusi antara prodhusèn lan pedagang ècèran.
  2. Pedagang ècèran (basa Inggris: retail), karan uga pengècèr, adol prodhuk komoditas langsung marang konsumèn. Sing duwé toko utawa warung iku wujud pengecer.

Uga delengen[besut | besut sumber]