Basilicata

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Regione Basilicata
Gambar:Flag basilicata.gif
Ibukutha Potenza
Presiden Vito De Filippo
(Olive Tree)
Provinsi Matera
Potenza
Kotamadya 131
Wewengkon 9.995 km²
 - Urutan ke-14 (3,3 %)
Populasi (2001)
 - Total

 - Urutan
 - Kepadatan


597.768
ke-18 (1,0 %)
60/km²
Italy Regions Basilicata Map.png
Peta kang nuduhake lokasi Basilicata ing Italia

Basilicata iku regione ing sisih kidul Italia kang wewatesan karoCampania ing sisih kulon, Puglia ing wétan, lan Calabria ing sisih kidul. Basilicata nduwé garis pasisir kang cendhak ing Segara Tirenia lan siji manèh ing Lempongan Taranto ing Segara Ionia ing sisih kidul-wétan.

Regione iki nyakup wewengkon kang ambané 9.992 km² lan ing taun 2001 nduwé padunung caché 597.768 jiwa.

Kutha krajané ya iku ing Potenza. Regione iki dipérang dadi loro propinsi: Propinsi Potenza lan Propinsi Matera.

Pranala jaba[besut | besut sumber]


Eropah | Italia | Basilicata
Matera | Potenza


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Basilicata&oldid=1055481"