Toscana

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Lokasi Toscana ing Italia.

Toscana (basa Italia: Toscana) iku laladan ing Italia tengah kang wewatesan karo Latium ing kidul, Umbria ing wétan, Emilia-Romagna lan Linguria ing lor, lan Segara Tyrrhenia ing sisih kulon.

Toscana kerep dianggep salah siji pérangan Italia kang paling éndah. Kutha krajané dumunung ing ing Firenze. Panggonan wisata kang nyengsemaké ing laladan iki kalebu Firenze, Pisa, Lucca, Maremma, Crete Sensi lan Siena. Saliyané iku, Toscana iku laladan pisanan wektu Renaisans Italia wiwit nuduhaké kasilé. Michaelangelo lan Leonardo da Vinci lair ing Toscano.

Bapak ngèlmu fisika, Galileo Galilei uga asal saka Toscana.

Cacahé sing ndunungi 3.516.296 jiwa (2004).

Pranala njaba[besut | besut sumber]


Eropah | Italia | Toscana
Arezzo | Firenze | Grosseto | Livorno | Lucca | Massa-Carrara | Pisa | Pistoia | Prato | Siena