Toscana

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Jujug: pandhu arah, pados
Lokasi Toscana ing Italia.

Toscana (basa Italia: Toscana) iku laladan ing Italia tengah kang wewatesan karo Latium ing kidul, Umbria ing wétan, Emilia-Romagna lan Linguria ing lor, lan Segara Tyrrhenia ing sisih kulon.

Toscana kerep dianggep minangka salah siji bagéan Italia kang paling éndah. Kutha krajané dumunung ing ing Firenze. Panggonan wisata kang nyengsemaké ing laladan iki klebu Firenze, Pisa, Lucca, Maremma, Crete Sensi lan Siena. Saliyané iku, Toscana iku laladan pisanan wektu Renaisans Italia wiwit nuduhaké kasilé. Michaelangelo lan Leonardo da Vinci lair ing Toscano.

Bapak ilmu fisika, Galileo Galilei uga asal saka Toscana.

Cacahé padunung 3.516.296 jiwa (2004).

Pranala jaba[sunting | besut sumber]


Eropah | Italia | Toscana
Arezzo | Firenze | Grosseto | Livorno | Lucca | Massa-Carrara | Pisa | Pistoia | Prato | Siena


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Toscana&oldid=1024017"