Firenze

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Firenze
Firenze
Komune
Comune ing Firenze
Uffizi (kiri atas), Palazzo Pitti, pamandangan srengéngé lengser lan Fontana del Nettuno ing Piazza della Signoria.
Uffizi (kiri atas), Palazzo Pitti, pamandangan srengéngé lengser lan Fontana del Nettuno ing Piazza della Signoria.
Lambang Firenze
Lambang
Firenze kapernah ing Italy
Firenze
Firenze
Lokasi Firenze di Italia
Koordhinat: 43°47′N 11°15′E / 43.783°N 11.250°E / 43.783; 11.250
Nagara Italia
Wewengkon administratifToscana
ProvinsiFirenze (FI)
Pamaréntahan
 • MayorMatteo Renzi (Parté Dhémokrat)
Laladan
 • Gunggung102,41 km2 (3,954 sq mi)
Dhuwur50 m (160 ft)
Cacah warga (30 April 2009)[1]
 • Gunggung368.362
 • Pepadhet36/km2 (93/sq mi)
Jeneng wargaFiorentini
Zona wektuCET (UTC+1)
 • Usum panas (DST)CEST (UTC+2)
Kodhe pos50121-50145
Kodhe tilpun055
Santo PelindungYohanes Pembaptis
-Dina24 Juni
Situs webSitus jaringan resmi
Sana Warisan Donya UNESCO
Pusat Bersejarah Firenze
Janeng ing Pratélan Warisan Donya
200px|Historic Centre of Florence
JinisCultural
Wewatoni, ii, iii, iv, vi
Rujukan174
Tlatah UNESCOÉropah dan Amérika Utara
Sujarah prasasti
Prasasti1982 (Sési 6)
Duomo
Florence italy duomo.jpg

Firenze (Latin Florentia, Inggris Florence) iku kutha ing jantung region Toscana, ing punjer Italia lan ana pinggiré Kali Arno. Kutha iki nduwé populasi cacahé watara 400.000 ditambah populasi jaba kutha kang ngluwihi 200.000.

Firenze iku kutha krajan regione Toscana, kutha krajan provinsi Firenze lan kanggo sauntara ya iku taun (1865-1871), dadi kutha krajan Karajan Italia. Firenze wis suwé dikuwasani déning kulawarga Medici (1434-1494, 1512-1527 lan 1530-1737).

Minangka punjer dagang lan finansial Éropah ing Jaman Pertengahan, Firenze kadhangkala dianggep panggonan lair Renaisans Italia. Firenze sugih bab kasenian lan arsitèktur. Ing kutha iki uga ana klub bal-balan misuwur ya iku Fiorentina.

Tokoh misuwur[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ‘City’ population (i.e., that of the comune or municipality) from demographic balance: January–April 2009, ISTAT.


Eropah | Italia | Toscana
Arezzo | Firenze | Grosseto | Livorno | Lucca | Massa-Carrara | Pisa | Pistoia | Prato | Siena

Cithakan:Kutha krajan region Italia