Firenze

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Firenze
Firenze
Komune
Comune ing Firenze
Uffizi (kiri atas), Palazzo Pitti, pamandangan srengéngé lengser lan Fontana del Nettuno ing Piazza della Signoria.
Uffizi (kiri atas), Palazzo Pitti, pamandangan srengéngé lengser lan Fontana del Nettuno ing Piazza della Signoria.
Coat of arms of Firenze
Coat of arms
Negara  Italia
Wilayah Toscana
Provinsi Firenze (FI)
Pepréntahan
 • Mayor Matteo Renzi (Parté Dhémokrat)
Laladan
 • Gunggung 102,41 km2 (3,954 sq mi)
Élevasi 50 m (160 ft)
Cacah warga (30 April 2009)[1]
 • Gunggung 368.362
 • Pepadhet 36/km2 (93/sq mi)
Demonym(s) Fiorentini
Zona wektu CET (UTC+1)
 • Usum panas (DST) CEST (UTC+2)
Kodhe pos 50121-50145
Kode telepon 055
Santo Pelindung Yohanes Pembaptis
-Hari 24 Juni
Situs wèb Situs jaringan resmi
Pusat Bersejarah Firenze
Firenze
200px|Historic Centre of Florence
Situs Warisan Donya UNESCO
Pernah Italia, March of Tuscany, Republik Firenze, Kadipaten Firenze, Keharyapatihan Toscana, Kerajaan Etruria, Prancis, Keharyapatihan Toscana, Provinsi Bersatu Italia Tengah Edit this on Wikidata
Laladan 102 km2 (1.10×109 sq ft)
Kalebu Historical quarters in Florence Edit this on Wikidata
Paugeran i, ii, iii, iv, vi
Rujukan 174
Koordhinat 43°46′17″N 11°15′15″E / 43.7714°N 11.2542°E / 43.7714; 11.2542
Prasasti 1982 (Sèsi 6)
Situs jaringan www.comune.firenze.it
Duomo
Florence italy duomo.jpg

Firenze (Latin Florentia, Inggris Florence) iku kutha ing jantung region Toscana, ing punjer Italia lan ana pinggiré Kali Arno. Kutha iki nduwé populasi cacahé watara 400.000 ditambah populasi jaba kutha kang ngluwihi 200.000.

Firenze iku kutha krajan regione Toscana, kutha krajan provinsi Firenze lan kanggo sauntara ya iku taun (1865-1871), dadi kutha krajan Karajan Italia. Firenze wis suwé dikuwasani déning kulawarga Medici (1434-1494, 1512-1527 lan 1530-1737).

Minangka punjer dagang lan finansial Éropah ing Jaman Pertengahan, Firenze kadhangkala dianggep panggonan lair Renaisans Italia. Firenze sugih bab kasenian lan arsitèktur. Ing kutha iki uga ana klub bal-balan misuwur ya iku Fiorentina.

Tokoh misuwur[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ ‘City’ population (i.e., that of the comune or municipality) from demographic balance: January–April 2009, ISTAT.


Eropah | Italia | Toscana
Arezzo | Firenze | Grosseto | Livorno | Lucca | Massa-Carrara | Pisa | Pistoia | Prato | Siena

Cithakan:Kutha krajan region Italia