Firenze

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Disambig variants icon.svg
Artikel punika isinipun ngéngingi Firenze.Kanggé Propinsi Firenze, pirsani Firenze (disambiguasi).
Firenze
Firenze
Komune
Comune ing Firenze
Uffizi (kiri atas), Palazzo Pitti, pamandangan srengéngé lengser lan Fontana del Nettuno ing Piazza della Signoria.
Uffizi (kiri atas), Palazzo Pitti, pamandangan srengéngé lengser lan Fontana del Nettuno ing Piazza della Signoria.
Coat of arms of Firenze
Coat of arms
Firenze kapernah ing Italy
Firenze
Firenze
Lokasi Firenze di Italia
Koordhinat: 43°47′N 11°15′E / 43.783°N 11.250°E / 43.783; 11.250Koordhinat: 43°47′N 11°15′E / 43.783°N 11.250°E / 43.783; 11.250
Negara  Italia
Wilayah Toscana
Provinsi Firenze (FI)
Government
 • Mayor Matteo Renzi (Parté Dhémokrat)
Tlatah
 • Gunggung 102,41 km2 (3,954 sq mi)
Èlevasi 50 m (160 ft)
Cacah jiwa (30 April 2009)[1]
 • Total 368.362
 • Karapetan Pambulet sing ala ana ing kéné36/km2 (Pambulet sing ala ana ing kéné93/sq mi)
Dhémonim Fiorentini
CET (UTC+1)
 • Mangsa Panas (DST) CEST (UTC+2)
Kodhe pos 50121-50145
Kode telepon 055
Santo Pelindung Yohanes Pembaptis
-Hari 24 Juni
Sana jaringan http://www.comune.firenze.it
Sana Warisan Donya UNESCO
Pusat Bersejarah Firenze
Janeng ing Pratélan Warisan Donya
200px|Historic Centre of Florence
Jinis Cultural
Wewaton i, ii, iii, iv, vi
Rujukan 174
Tlatah UNESCO Éropah dan Amerika Utara
Sujarah prasasti
Prasasti 1982 (Sési 6)
Duomo
Florence italy duomo.jpg

Firenze (Latin Florentia, Inggris Florence) iku kutha ing jantung region Toscana, ing pusat Italia lan ana pinggiré Kali Arno. Kutha iki nduwé populasi cacahé watara 400.000 ditambah populasi jaba kota kang ngluwihi 200.000.

Firenze iku kutha krajan regione Toscana, kutha krajan propinsi Firenze lan kanggo sauntara ya iku taun (1865-1871), dadi kutha krajan Krajaan Italia. Firenze wis suwé dikuwasani déning kaluwarga Medici (1434-1494, 1512-1527 lan 1530-1737).

Minangka pusat perdagangan lan finansial Éropah ing Zaman Pertengahan, Firenze kadhangkala dianggep minangka panggonan lair Renaisans Italia. Firenze sugih bab kasenian lan arsitektur. Ing kutha iki uga ana klub bal-balan misuwur ya iku Fiorentina.

Tokoh misuwur[besut | besut sumber]

Pranala jaba[besut | besut sumber]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ ‘City’ population (i.e., that of the comune or municipality) from demographic balance: January–April 2009, ISTAT.

Cithakan:Propinsi Firenze

Eropah | Italia | Toscana
Arezzo | Firenze | Grosseto | Livorno | Lucca | Massa-Carrara | Pisa | Pistoia | Prato | Siena

Cithakan:Kutha krajan region Italia


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Firenze&oldid=1117887"